Sucuklarda Tavuk Etini Beğenmeyenlere “Mekanik Kıyma”Yediriyorlar

Tavuk eti karışımına hayır diyen tüketicileri bu kez”Mekanik Kıyma” yani süt proteini yedirildiği açıklandı.

 

Bu konu ile ilgili konuşan Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Yücesan, ”Süt proteininin sucuğa katılması yasak. Ancak sucuk,salam ve sosis imalatında hala kullanılıyor” dedi.

 

Et ürünlerine yönelik son düzenlemede çok önemli kriterlerin belirlendiğini hatırlatan Ahmet Yücesan, bunlardan en önemlisinin, sucukta mekanik kıyma kullanımına getirilen yasak olduğunu söyledi.   Yücesan, ”Düzenlemede sucuktaki protein oranı yüzde 16 olarak belirlendi. Sucuğa süt proteini katıldığı tahlillerde belli oluyor. Bu durum ancak merdiven altı ürünlerde yaşanabilir. Bu tür suistimaller her dönemde olabilir” diye konuştu.

 

Ahmet Yücesan, süt proteininin sağlık açısından herhangi bir sorun oluşturmadığını vurgulayarak, ”Salam ve sosis imalatında süt proteini kullanılıyor. Zaten bu ürünlerin yapılması için bu gerekli bir malzeme” görüşünü dile getirdi.

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=37077

Yazan - Oca 30 2013. Kategori MANŞET. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |