Pınar Kanat: 2015 Çevre Tesis Ödülü Çalışma Azmimizi Şahlandırdı


Pınar Kanat verilen ödül ile

Pınar Kanat verilen ödül ile

 

 

Bu yıl ikircisi tertiplenen “Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Çevreci Tesis Ödülü”nü almaya hak kazanan Kartal Kimya Genel Müdür Yardımcısı Pınar Kanat “2015 Çevre Tesis Ödülü Çalışma Azmimizi Şahlandırdı”dedi.

 

Kartal Kimya Üretim Tesisi, sürdürülebilir atık yönetimi politikaları, çevreye saygılı çalışmaları ve bu konuda yaptığı yatırımlar kapsamında aldığı “Çevreci Tesis Ödülü” ile çevreye ve sürdürülebilir yaşama verdiği önemin altını bir kez daha çizmiş oldu.

 

 

Şirketin kurucusu Yusuf Kanat doğum günü kutlasında aile üyeleriyle

Şirketin kurucusu Yusuf Kanat doğum günü kutlasında aile üyeleriyle

 

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen Çevreci Tesis Ödül Töreni yoğun ilgi ile karşılaşırken, Kartal Kimya’nın ödülü, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe tarafından verildi.

 

 

Hilton Bosphorusta gerçekleştirilen görkemli törende ödülü alan Kartal Kimya Genel Müdür Yardımcısı Pınar Kanat “Çalışmalarını her zaman çevreye duyarlı yaklaşımıyla sürdüren Kartal Kimya olarak, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 2015 kapsamında, Türkiye genelinde çevreye olan duyarlılığın artmasını teşvik amaçlı düzenlenen bu ödüle sahip olmanın gururu içindeyiz. Organize sanayi bölgeleri içinde faaliyet gösteren tüm sanayi tesisleri arasında ödül almaya layık bulunan 48 tesisten birinin Kartal Kimya’ya ait olmasından da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sürdürülebilir yaşama saygı duyan bir şirket olarak çevreye duyarlı çalışmalarımıza bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz.” dedi.

DİĞER HABERLER
18 fakülteye yeni dekan

 

 

Pınar Kanat

Pınar Kanat

 

 

Çevreye duyarlılık konusunda öncü yaklaşım

 

 

ISO14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikasına, ISO9001, FAMI-QS ve Çevre İzni Belgesine de sahip olan Kartal Kimya, satın alma sürecinden piyasaya sürülen ürünlere kadar her aşamada çevresel etkilerini kontrol altında tutuyor. Çevrenin korunması için uyguladığı sürdürülebilir atık yönetim politikaları ile öncelikle atıkların kaynağında azaltılmasını hedefleyen şirket, kaynağında ayrı toplanan atıkları uygun yöntemlerle geri kazanarak atıkların bertarafını sağlıyor.

 

Çevre dostu teknoloji

 

Kartal Kimya üretim tesislerinde, çevre dostu teknoloji ve malzemeler kullanılırken, doğal kaynakların etkin kullanımı ve tüketimlerin azaltılması için her yıl projeler geliştirilerek uygulamaya geçiriliyor. Uygulanan tasarruf projeleri ile hem doğal kaynakların korunması hem de atık miktarlarının azaltılması sağlanıyor.

 

Havalandırma sistemlerinde kullanılan %99,99 verimliliğe sahip özel filtreler sayesinde toz emisyonlar kontrol altında tutuluyor. Atıkların ayrılması, evsel atıkların BIOMAS arıtma sistemi ile deşarj edilmesi gibi konularda yüksek derecede hassasiyet gösteriliyor.

 

odul-kartal

 

 

 


10 Mart 2016. 17:03
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x