2015 yılının İlk Oda Başkanları Toplantısı Yapıldı


54c61d50d8db0

 

 

 

 

Veteriner hekim odaları arasında uygulama birlikteliği sağlamak ve yılı içerisinde yapılacak çalışma programını oluşturmak  adına her yıl Ocak ayında yapılan “Oda Başkanları Toplantısı” 23-25 Ocak 2015  tarihleri arasında Kızılcahamam’da yapıldı. Toplantıya 50 veteriner hekim odası başkanı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Nahit YAZICIOĞLU ve Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim ÖZCAN katılarak, verimli ve yararlı bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Toplantıda; Dr. Nahit YAZICIOĞLU ve Dr. İbrahim ÖZCAN, Bakanlığın serbest veteriner hekimlerin çalışmalarını kapsayan konularda detaylı bilgi aktarımı yaptı.

oda_baskanlari

Daha sonra Türk Veteriner Hekimleri Birliğinin 2015 yılı çalışmaları ile ilgili görüşmelere geçildi. Ve;

1) 2015 yılında kamu dışında çalışacak veteriner hekimlerin aylık asgari ücretleri belirlendi.

 

2) Türk Veteriner Hekimleri Birliği bünyesinde oluşturulacak komisyonlar ve komisyon üyeleri belirlendi.

 

3) Hizmet içi eğitim programlarının, eğitim komisyonu tarafından belirlenmesi kararlaştırıldı.

 

4), Mesleğimizin çalışma alanına giren konularda yapılacak hukuka aykırı düzenlemelerle ilgili olarak gerekli hukuki mücadelelerin kararlılıkla yapılması kararlaştırıldı.

 

5) Veteriner tıbbi ürünler piyasasında oluşan ve gereksiz ilaç kullanımını arttıran spot piyasanın engellenmesi konusunda Bakanlığın da katkıları alınarak etkili bir mücadele yapılması kararlaştırıldı.

DİĞER HABERLER
Sarımsak üreticisi fiyatlardan memnun

 

6) Kamuda çalışan veteriner hekimlerin özlük haklarının, aynı kurumlarda çalışan diğer meslek çalışanlarından daha düşük olması (Ek ödeme nedeniyle, döner sermaya ücretlerinin kesilmesi) çalışma barışını engellediği ve bu konuda Bakanlığın bilgilendirilerek,gerekli girişimlerin yapılması kararlaştırıldı.

 

7) Yetkilendirilmiş veteriner hekimlerin taşeron marifetiyle istihdamı ile ilgili hukuki mücadeleye devam edilmesi yönünde karar alınmıştır.

 

8) Toplantıların yıl içerisinde 3 er aylık dönemler halinde bölge odalarında yapılması ve bölgede görev yapan veteriner hekimlerinde katılım sağlaması kararlaştırılarak, ilk toplantının Mayısın ilk haftasında Trabzonda yapılması kararlaştırılmıştır.

 

9) Ayrıca, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim kurulu üyeleri, Merkez Konseyi ve bazı oda başkanlarımızın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda; Yaşanan sorunların çözümü için, oluşturulacak komisyon marifetiyle bir çerçeve protokol hazırlanması her iki kurum yetkililerince imzalanarak yürürlüğe konması için  çalışma başlatılması kararlaştırılmıştır

 

Toplantıya katılan ve katkı sağlayan tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum..

 

Alınan kararların Türk Veteriner Hekimleri Birliğinin 2015 yılı çalışmaları için hayırlı olmasını diliyorum.

 

Talat GÖZET

Türk Veteriner Hekimleri Birliği

Merkez Konseyi Başkanı

 

 

 

 

 

 


27 Ocak 2015. 11:28
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x