Van’da Tüketilen Etin Yüzde 80’i Kontrolsüz


Van Belediyesi Özel Nas Et Kombinası Veteriner Hekimi Feryat Amaç, Van’da tüketilen etin sadece yüzde 20’sinin mezbahanelerinde kesildiğini söyledi.

 

Van Belediyesi Özel Nas-Et Kombinası Veteriner Hekimi Feryat Amaç, Van’da tüketilen etin sadece yüzde 20’sinin mezbahanelerinde kesildiğini, geriye kalan yüzde 80 gibi büyük bir oranın ise ya kaçak kesim ya da dışarıdan kontrolsüz olarak getirilen et olduğunu söyledi.

 

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Feryat Amaç, Van’a 2009 yılında kazandırdıkları Van Belediyesi Özel Nas-Et Kombinası’nın günlük 2 bin 385 adet küçükbaş ve 300 adet büyükbaş kapasiteyle çalışabilecek şekilde hizmete sunulduğunu hatırlattı. Bu yatırımlarının temel maksadının Van’da veteriner hekim kontrolünde, İslami şartlara uygun ve hijyenik bir ortamda kesim yaparak halka sağlıklı ve güvenle tüketebileceği Eti sunmak olduğunu ifade eden Amaç, “Kentte kesim anlamında tek olan tesisimizde 2’si veteriner hekim olmak üzere toplam 32 personel çalıştırmaktayız. Tek kesimhane olmamıza rağmen iki aydır personelimize ücretlerini ödeyemiyoruz. Kesimin az yapılmasından dolayı tesisimiz ciddi maddi kayıplara uğramaktadır. Van’daki temel sorunlardan biri de kaçak kesim ve dışarıdan getirilen ettir. Van ilinde tüketilen etin sadece yüzde 20’i mezbahanemizde kesilmekte olup geriye kalan yüzde 80’lik gibi büyük bir oranda ya kaçak kesim yapılmakta ya da dışarıdan kontrolsüz olarak getirilmektedir. Öncelikle halkımızdan isteğimiz et alırken Van Belediyesi Özel Nas-Et Kombinası sertifikası ve damgamızın olduğu etlerin bulunduğu satış noktalarından alışveriş yapmaları sağlık açısından da daha uygundur. Bir veteriner hekim olarak önceliğimiz halk sağlını korumaktır. Kaçak kesim ve dışarıdan kontrolsüz olarak getirilip tüketime sunulan etin halk sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olmaktadır. Bu konuyla ilgili defalarca gerekli kurumlara yaptığımız yazılı başvurulara rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını gözlemlemekteyiz. Kurumlarımızın bu konuyla ilgili gerekli hassasiyeti bir an önce gösterip koordineli bir şekilde tedbir almaları gerekmektedir. Gereken tedbirlerin bir an önce alınıp halkımızın hijyenik ortamda kesilen ve sağlıklı et tüketmesinin önü açılmalıdır” dedi.

DİĞER HABERLER
Et ve Et Ürünleri Tebliği Değişikliği İçin Görüş İsteniyor

 


2 Ağustos 2012. 16:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x