Hanımların Altın Günlerinde unlu şekerli ürünler yerini, tavuklu ürünlere bıraktı
Hanımların Altın Günlerinde unlu şekerli ürünler yerini, tavuklu ürünlere bıraktı
Hanımların “Kabul Günleri” ve/veya “Altın Günleri” hoş sohbetlerin yapıldığı, özel ve güzel tariflerin alındığı, böreklerin, kurabiye ve poğaçaların birbiriyle yarıştığı, yendiği, keyifli ortamlardır. İlk başta masum görünse de yapılan, yenilen tatlı, tuzlu, unlu ikramların kalp ve beden sağlığını olumsuz etkilediğini hepimiz biliyoruz.
Bursa’da bir grup ev hanımı, kabul günlerinde misafirlerine, tavuk ürünleri ve meyve ikram ettiklerini belirttiler. “Tavuk etinin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini biliyoruz” diyen hanımlar, “özellikle bizim gibi orta yaş ve üzeri kadınların bu konuda daha hassas olması lazım. Bu yüzden bir ilk başlattık, kabul günlerimizde artık unlu, şekerli, tuzlu ürünler yok. Arkadaşlarımıza, misafirlerimize tavuk ürünleri, yanında yeşillik ve meyve ikram ediyoruz. Artık hanımların günlerinde Unlu-Şekerli Ürünler OUT, Tavuklu Ürünler IN. Bu uygulamaya yeni başlamamıza rağmen vücudumuzda etkisini hissediyoruz. Tavuk ürünleri tüketerek, beyin ve vücut sağlığımızı koruyor, beslenmemize dikkat ediyor ve yaşlanmamızı geciktiriyoruz dediler.
Son dönemlerde Tarım Bakanlığının Kamu Spotu uygulamalarından etkilendiklerini belirten hanımlar, tavukçuluk sektöründeki gelişmeleri, son teknoloji ile üretim yapan Hastavuk tesislerini gezerek , üretim şeklini sosyal medya ve basından takip ettiklerini ve ürünlerini denediklerini, çevrelerinde doktor ve diyetisyenlerin görüşlerini alarak böyle bir uygulama yapmaya karar verdiklerini belirttiler.
“Sağlık için Tavuk ürünleri tüketin” diyerek poz veren hanımlara, Bursa’nın köklü firmalarından Hastavuk A.Ş. bu anlamlı uygulama için önlükler, yemek kitapları ve hediyeler dağıtarak ödüllendirdi.