AB Ülkeleri Türkiye’ye Süt Ürünü Sattırmıyor!


Türk süt ve süt ürünleri firmaları AB’nin kendi yerel üreticisini korumak amacı ile aldığı politik karar gereğince 2001’den bu yana AB ülkelerine süt ve süt ürünleri satamıyor.

 

Türk süt ve süt ürünleri firmaları Avrupa Birliğinin  AB’nin kendi yerel üreticisini korumak amacı ile aldığı politik karar gereğince 2001 yılından bu yana AB ülkelerine süt ve süt ürünleri satamamakta. Sadece Avrupa Birliği ülkeleri değil aynı zamanda Rusya – Kazakistan – Beyaz Rusya’nın kendi arasında uyguladığı gümrük birliğinde anlaşmasına göre de yabancı süt ve süt ürünleri firmaları bu ülkelerde ürün satamıyor. Mevcut bu durum karşısında Türk süt ve süt ürünleri firmaları ana pazar olarak Ortadoğu coğrafyasına yöneliyor.

 

Ortadoğu ülkeleri cazibe merkezi haline geliyor!

 

Yörsan İhracat Müdürü Serhan Ertence, “Özellikle son 5 yıl zarfında Avrupa’da yaşanan ekonomik daralma ve alım gücünün düşmesi Avrupalı üreticiler açısından da Ortadoğuyu bir cazibe merkezi haline getirdiğini söyledi. Serhan Ertence, “Ortadoğu coğrafyasında yaşanan rekabet, biz Türk firmalarının yanı sıra Avrupalı ve çok uluslu oyuncuları da bünyesinde barındıran bir lig haline dönüştürmüş durumda olduğunu söyledi.”

 

Yörsan Ortadoğu’da en aktif firmaların başında geliyor

DİĞER HABERLER
İncire Bursalı damat geliyor

 

Bu önem ve rekabet çerçevesinde Yörsan Ortadoğu pazarlarına yönelik yaptığı çalışmalar neticesinde özellikle son 2 yıl içinde başta Irak ve S.Arabistan olmak üzere Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt piyasalarında en aktif firma durumunda

 

Yörsan en faal olduğu ülkelerde satış stratejsini 3 ana hat üzerinde kurgulayarak önce yerel ve çok uluslu market zincirlerine girerek perakende satış noktalarına yönelik operasyonlar gerçekleştiriyor.

 

Yörsan İhracat Müdürü Serhan Ertence bu konuda şunları söyledi: “Diğer kulvarımız ise Horeca tabir ettiğimiz otel, restoran ve cafelere yönelik çalışmalarımızı içermekte. Bu kulvar da yer alan ulusal veya yerel zincir ve saygın gruplar ile yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Son grupta ise ülke bazlı askeri ve devlet kurumlarına yönelik proje çalışmalarımızı yürütüyoruz.

 

Özellikle belirtmek gerekirse S.Arabistan piyasasında 65, Birleşik Arap Emirliklerinde 58 kalem ürünümüz perakende noktalarında bulunabilmekte. Irakta ise yaklaşık 40 kalem ürünümüz ile piyasalara hitap ederken özellikle kaymak, yoğurt ve köy peyniri kalemlerimizle piyasa liderliğini elimizde bulundurmaktayız.

 

2013 yılı için Bahreyn, Katar, Umman ve Ürdün hedef pazarlarımız içerisinde olup bu ülkelere yönelik çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam etmekte. “ dedi.

DİĞER HABERLER
İhracatçılar KDV iadesinde pozitif ayrımcılık istiyor

11 Şubat 2013. 13:33
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
ARZ
ARZ
11 yıl önce

“Pınar, 1 litrelik ambalajda, başta Almanya olmak üzere, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsveç, İsviçre, Avusturya, ve Yunanistan’da satışa çıktı” Pınar Foods GmbH . Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsveç, İsviçre, Avusturya ve Yunanistan’daki tüketicilerin beğenisine sunuldu.Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Avrupa’da 32 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve özellikle Pınar markalı ürünlerin burada yaşayan Türkler’den büyük ilgi gördüğünü belirtti. Yiğitbaşı, “Pınar peynir serisi ve Şölen et ürünlerini de AB’de satıyoruz. 2011’de AB ciromuz 66.8 milyon euroydu” diye konuştu. “” ******************************* HABER AÇIKLANMAYA MUHTAÇ********************** Haberinizin kaynağını doğrusu merak ettim. Türk süt ve süt ürünleri firmaları AB’nin kendi yerel üreticisini… Read more »

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
2
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x