Açık Büfe İsrafı büyük boyutlarda


03

Günlük olarak çöplere atılan yiyeceklerin toplamının bin 600 tona yakın olduğunu iddia eden ilgililer bu duruma önlem alınmasını önerdiler.

 

Büyük otellerin uyguladığı açık büfe yiyeceklerinin üçte ikisinin çöpe veya hayvan barınaklarına gönderildiğini söyleyen otel yöneticiler özellikle bu durumun yaz aylarında büyük oranlara çıktığını söylediler.

 

Otel müşterilerinin her yemeği tatmak için tütketecekleri miktarın üzerinde tabaklarına yiyecek aldıklarını söyleyerek tüketim çilgınlığı yaşandığını söylediler.

 

Bu şekilde günlük çöpe giden gıda miktarı bin 600 ton civarında. Bu rakamın, kişi başına ortalama 150-200 gram yiyecek bulabilen Afrika kıtasındaki 4-5 ülkeyi doyurabileceği  işaret edildi.

 


DİĞER HABERLER
Mengen'de festival ertelendi
4 Haziran 2014. 11:01
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x