Açık Büfe İsrafı büyük boyutlarda
Günlük olarak çöplere atılan yiyeceklerin toplamının bin 600 tona yakın olduğunu iddia eden ilgililer bu duruma önlem alınmasını önerdiler.
Büyük otellerin uyguladığı açık büfe yiyeceklerinin üçte ikisinin çöpe veya hayvan barınaklarına gönderildiğini söyleyen otel yöneticiler özellikle bu durumun yaz aylarında büyük oranlara çıktığını söylediler.
Otel müşterilerinin her yemeği tatmak için tütketecekleri miktarın üzerinde tabaklarına yiyecek aldıklarını söyleyerek tüketim çilgınlığı yaşandığını söylediler.
Bu şekilde günlük çöpe giden gıda miktarı bin 600 ton civarında. Bu rakamın, kişi başına ortalama 150-200 gram yiyecek bulabilen Afrika kıtasındaki 4-5 ülkeyi doyurabileceği işaret edildi.
4 Haziran 2014. 11:01