Bolu’da lezzet şöleni başlıyor


Mutfağın kalbi bolu’da dev buluşma

3’üncü Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak günleri Dünyaca ünlü şefleri buluşturacak 

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz:

“Tabiatın kalbi Bolu mutfağın da kalbi”

 Dünyanın lezzet ustaları, hünerlerini 3’üncü Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri’nde sergileyecek. Osmanlı aşçılarının diyarı Bolu’da 28-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Mutfak Günleri’nde, 6 ülkeden 450 aşçı kıyasıya yarışacak. Hünerli aşçılarıyla Bolu’nun dünyaya nam saldığını belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Tabiatın Kalbi Bolu mutfağın da, lezzetin de kalbidir. Uluslararası katılımla bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz ‘Mutfak Günleri’ ile Bolu, Osmanlı mutfağının yanı sıra uluslararası kategorilerde hazırlanan yemeklerle tam bir lezzet şölenine sahne olacak” dedi.

Bolu Belediyesi’nin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bolu Valiliği ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD) ile organize ettiği 3’üncü Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri Ukrayna, Romanya, Mısır, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 13, toplamda 450 yarışmacının katılımıyla bu hafta sonu yapılacak. Dünya Şefler Birliği (WACS) Başkanı Thomas Andreas Gugler ve yurtdışından gelen 36 jüri üyesi, 12 kategoride yarışacak yemek ustalarının hünerlerini değerlendirecek.

Etkinlikte dünyaca ünlü şefler Alan Payen, Anil Grover, Anna Gasanova, Dimithu Kumarasigne, Dragica Lukin, Eduardo Colonerus, Emrah Köksal Sezgin, Karlheinz Haase ve Hilmar Bragi Jonsson gibi önemli şeflerin jüri üyesi olacağı yarışmalarda ilk gün engelli kategorisinde yarışacak engelli mutfak ustaları, son gün ise genç ve çocuk kategorisinde geleceğin marifetli aşçıları hünerlerini sunacak.

‘Mutfak Günleri’ni, Osmanlı ve Türk Mutfağını tüm dünyaya tanıtmak için önemli bir fırsat olarak değerlendiren Başkan Alaaddin Yılmaz, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bolu yıllar yılı zengin mutfağı ve eğitimli aşçıları ile Osmanlı mutfağına hizmet etti ve dünyaya nam saldı. Bolu Belediyesi olarak doğa, spor, sağlık ve kültür turizminde Türkiye’ye için öncü projeleri hayata geçirirken Bolu Mutfağını da unutmuyoruz. Aşçılar diyarı Bolumuzu mutfak kültürümüzü tanıtmak için Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri’ni üç yıldır düzenliyoruz. Uluslararası bu organizasyon Bolu’nun dünyaya açılan bir başka penceresi haline dönüştü. Tabiatın Kalbi olduğumuz kadar mutfağın da, lezzetin de kalbi olduğumuzu bir kez daha uluslararası alanda göstereceğiz. ‘Mutfak Günleri’ ile Bolumuz Osmanlı mutfağının yanı sıra uluslararası kategorilerde hazırlanan yemeklerle tam bir lezzet şölenine ev sahipliği yapacak. Yurtdışından ve Türkiye’den katılan 7’den 70’e 450 aşçı İzzet Baysal Caddemizde marifetlerini sergileyecek. Uluslar arası jürimizin değerlendirmesi sonunda dereceye girenlere ödüllerini 30 Nisan Pazar günü düzenlenecek törenle vereceğiz. Türkiye’den dünyaya nam salan Bolulu şefleri ve Mutfak Günlerimize katılacak dünya mutfağının ustalarını Bolu’da ağırlamanın ve lezzet durağı olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz.”

 

3. Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri Programı:

 1.Gün:

08.30 – Tavuk Yemeği Yarışması

11.00 – Kuzu Yemeği Yarışması

13.00 –  Dana Yemeği Yarışması

14.00 – Yürüyüş Açılış

15.00 – Engelli Kategorisi

17.00 – Balık Yemeği Yarışması

2. Gün

08.30 – Balık Yemeği Yarışması

10.00 – Makarna Yarışması

12.00 – Yöresel Yemek Yarışması

13.30 – Modern Türk Mutfağı Yarışması

14.30 – Restaurant Tatlı Tabağı

 

3. Gün

08.30 – Restaurant Tatlı Tabağı

09.30 – Lise Ekip

13.30 – Üniversite Ekip

15.00 – Çocuklar Kategorisi

16.00 – Grandprix


Yazan - 27 Nisan 2017. Kategori MANŞET, GIDA, ETKİNLİKLER. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x