“Burdan Yumurta” TSE Helal Sertifikası Aldı


Matlı Yem AŞ Gıda Grubu ilk projesi Burdan Yumurta, Kaliteli üretim çalışmalarında Global Gıda Güvenliği Standardı olan BRC (British Retail Consortium) belgeli ilk ve tek yumurta tesisi olma başarısının ardından, İslam ülkeleri standartlar ve metroloji enstitüsü’nün (SMIIC) Türkiye’de TSE’yi yetkilendirmesi ile TSE’den onaylı Helal sertifikasını da almaya hak kazanan ilk ve tek yumurta tesisi oldu.

 

ÖZER MATLI: BÜYÜMEYE VE TÜKETİCİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Matlı Yem AŞ Gıda Grubu ilk projesi Burdan Yumurta, Kaliteli üretim çalışmalarında Global Gıda Güvenliği Standardı olan BRC (British Retail Consortium) belgeli ilk ve tek yumurta tesisi olma başarısının ardından, İslam ülkeleri standartlar ve metroloji enstitüsü’nün (SMIIC) Türkiye’de TSE’yi yetkilendirmesi ile TSE’den onaylı Helal sertifikasını da almaya hak kazanan ilk ve tek yumurta tesisi oldu.

Üretim kapasitesini hızla yükselten Burdan Yumurta, market raflarında da ürün kalitesi ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Tüketici marketlerden aldığı gıdayı tanımak ve güvenmek istiyor;

Gıda sektöründe gün geçtikçe rekabetin arttığını belirten Matlı Yem San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer matlı, bu rekabette özellikle gıda sektöründe ürün fiyatlandırmalarının yanı sıra tüketicinin kalite ve gıda güvenliği konularında son yıllarda artış gösteren beklentilerine dikkat çekiyor.  Özer matlı;  Ürünlerin tüketici gereksinimlerini karşılayabilme kapasitesi konusunda beklentilerine cevap verebilmek, marka olarak da sürekli iyileşmeyi sağlayabilmek için uzman denetimlerine önem verilmesi gerektiğini ifade ederken; Kalite ve Gıda Güvenliği çalışmaları ile ilgili olarak şunları söylüyor;

Kalite, gıda güvenliği ve biyogüvenlik uygulamalarımız üst düzeyde;

En önemli avantajlarının kendi kümeslerinde kendi ürettikleri yemler ile beslenmiş tavuklardan elde ettikleri yumurtaları; Kalite ve Gıda Güvenliği gerekliliklerini uygulayarak müşterilerine sunmalarının olduğunu ifade eden Özer Matlı; ‘‘ Tesisimizde dış çevre şartlarından izole bir sistem oluşturduk, kullandığımız yem, kümeslerimiz, paketleme tesislerimiz tamamı ile bize ait ve en ileri teknoloji ile projelendirildi. Tüm bu özellikler bizim kontrollü bir üretim yapmamızı sağlıyor. Entegre sistemimize BRC,ISO 22000,HACCP,TSE ve Üst düzey biyogüvenlik uygulamalarının dahil olması sayesinde de güvenli gıda üretimini sağlıyoruz. Veteriner hekim ve Gıda mühendislerinin çalışmaları ile güvenle tüketilecek sağlıklı yumurtayı müşterimize sunuyoruz.’’

BURDAN YUMURTA, tüketicisinin beklentisi olan şeffaflık, izlenebilirlik ve güvenilir gıdayı müşterilerine sunuyor;

‘‘Uygulamakta olduğumuz gıda güvenliği yönetim sistemlerimizin gerekliliği olan izlenebilirliği de kümes ve paketleme ekipmanlarımızın son sistem olması avantajı ile sağlamış durumdayız. Bu aşamada piyasaya sunduğumuz ürünlerde yumurta üzerinde bulunan kodlama sayesinde yumurtaların hangi gün, hangi kümes ve hangi yem ile beslenildiğine kadarki verilere ulaşabiliyoruz. Bu verileri internet üzerinden müşterilerimiz ile paylaşarak ürün ile ilgili müşterinin beklentisi olan şeffaflığı da sağlama çalışmalarının da tamamlanmak üzere olması bizleri ayrıca sevindiriyor ’’

Başarmanın öncelikli şartı tüketici güvenini kazanmak;

‘‘Şuan 800.000 yumurta/gün olan üretim kapasitemizi  2012 yılında iki katına çıkarmayı planlıyoruz ve yaptığımız üretimde başarı anahtarının tüketici güveninin kazanılması olduğu bilinci ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burdan Yumurta Gıda güvenliği ve kalite konularında BRC, ISO 22000, HACCP ve TSE uygunluk anlamında denetimlerini sürdürürken İslami şartlara uygunluk konusunda da kendisini ispat edebilmek için TSE ve Diyanet işleri Başkanlığı uzmanlarına üretim tesislerinin kapılarını ardına kadar açmış durumdadır.’’

Helal Sertifika Ortadoğu’ya gıda ihracatı gerçekleştiren firmaların yolunu açıyor;

‘‘TSE ve Diyanet işleri başkanlığı uzmanları tarafından yapılan denetimde; kullanılan hammaddelerimiz, üretim proseslerimiz ve tesis yapılarımız ayrıntılı bir şekilde kontrol edildikten sonra yumurtalarımız akredite laboratuara fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz için gönderilmiştir. Tüm bu aşamaları başarıyla geçen yumurta tesislerimiz kalite ve gıda güvenliğine verdiği önem yanında İslami şartlara uygunluğunu da Helal Sertifika ile belgelendirmiştir.’’

Gıda firmalarının Ortadoğu İslam Ülkelerine ihracat yapabilmek için de bu sertifikaya ihtiyaç duyduğunu ifade eden  Özer Matlı ‘‘Bu belge ile Ortadoğu’ya ürün ihracatımızda hem yurt içi hem yurt dışı diğer ihracatçı firmalara karşı markamıza avantaj kazandırdığına inanıyoruz’’

Kalite çalışmalarımız ile büyümeye ve tüketicinin yanında olmaya devam edeceğiz;

Yılda dört kez kendi istekleri ile uzman kuruluşların denetimlerine tabi olacaklarının altını çizen Özer MATLI, bu denetimlerin kalite sistemlerinin iyileşmesine yardımcı olacağını belirtirken, nihai olarak tüketicinin korunmasının amaçlandığını belirtiyor.


Yazan - 12 Ocak 2012. Kategori KÜMES HAYVANCILIĞI. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x