Burger King’den ‘Virüslü Et’ açıklaması


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Burger King’in ‘virüslü 164 bin adet hamburger eti için suç duyurusunda bulunduğu’ iddialarına açıklama…

 Burger King Taraf gazetesinin ilk sayfadan verdiği haberin asılsız olduğunu kaydederken, Türkiye’de yer alan restoranlarımızda Gıda Mevzuatına uymayan et ve et ürünü kullanılmadığı gibi tüketiciye satılamamaktadır.” ifadesini kullandı.
Taraf gazetesinin haberine göre Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Burger King’in TT Gıda’dan satın aldığı salmonella ve listeria virüslü 164 bin adet hamburger eti için Gebze Başsavcılığı’na şikâyette bulundu.

Burger King ve depo görevini icra eden Fasdat Gıda, et alımı yaptığı TT Gıda´nın sözleşmesini nisan ayında ürünlerde virüs olduğunu savunarak iptal etti. Ürünlerin temiz olduğunu öne süren firma, 160 bin hamburger etinin iadesini istedi. Burger King etlerin imha edildiği cevabını verdi. TT Gıda aldığı bu olumsuz cevap karşısında Tarım Bakanlığı’na başvurdu.Bakanlık araştırmasında imha yeri olarak gösterilen Zeybek Katı Atık Merkezi, bulunamadı. Evrakta sahtecilik belirlenince bakanlık hemen suç duyurusu yaptı.

Gün boyu internet medyasında da dolaşan haber ve yorumlara Burger King’den cevap gecikmedi. İddialarla ilgili firmadan yapılan açıklamada şöyle denildi:
“TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ; Burger King, Sbarro, Popeyes ve Arby’s’in Türkiye’deki Master Franchise olarak tüm haklarına sahiptir. TAB Gıda bünyesinde Burger King 1995 yılında, Popeyes ve Sbarro markaları ise 2006 yılında faaliyete geçmiştir. TAB Gıda 2010 yılında da Arby’s’i bünyesine katmıştır. Bugün Türkiye genelinde 39 ilde 317 Burger King restoranı, 20 ilde 61 Sbarro, 19 ilde 55 Popeyes, Arby’s’in ise Türkiye genelinde 8 restoranı bulunuyor. Hızlı servis restoran zincirlerini bünyesinde bulunduran TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ bugüne kadar pek çok ödül alarak, sektörünün lideri konumunda bulunan firmalardan biri olmuştur.
Haberin tamamını okuduğunuzda açıkça görülecektir ki Türkiye’deki Burger King restoranlarının hiçbirinde söylenildiği gibi Gıda Mevzuatına uymayan et ve et ürünü kullanılmamış, tüketicilere satılmamıştır. Nitekim, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ürün tedarikçimiz olan Fasdat Gıda ve Dağıtım Sanayi Ticaret AŞ nezdinde başlatmış olduğu yüzlerce denetim ve tespitlerin neticesinde hem tedarikçimizde, hem tedarikçimizin depolarında ve hem de 40’ın üzerinde numune alınan Burger King restoranlarında insan sağlığını tehdit edecek herhangi bir et ve et ürününe rastlanılmamıştır. Kaldı ki, ürün tedarikçimiz Fasdat Gıda ve Dağıtım Sanayi Ticaret AŞ’ye Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından verilmiş olan 1 Eylül.2010 tarihli ve 2010-128/2540 sayılı ekli yazıda açıkça ‘yapılan tespitlerde Fasdat Gıda ve Dağıtım Sanayi Ticaret AŞ’ye ilişkin konusu suç olan herhangi bir tespite yer verilmediği’ belirtilmiştir.

DİĞER HABERLER
Biberiye uzun yaşam kaynağı mı?

7. sayfada yer alan ‘Ancak ürünlerinde herhangi bir tehlikeli bir virüs bulunmadığına dair raporlar alıyorlar.’ ifadesine karşı TT Gıda’nın hem Tedarikçimize ve hem de Tarafımıza keşide edilmiş olan ihtarnamede TT Gıda yetkililerinin kendilerinin ürünleri ile ilgili yaptırmış oldukları tespitte bunların Gıda Mevzuatına aykırı olduğunu beyan ve ikrar etmişlerdir. Başlı başına bu çelişki dahi haberin objektiflikten uzak ve gerçeklerle ilgisi olmadığını açıkça göstermektedir.
Tüm bu sebeplerle, haberde yer alan “Burger King” isminin geçtiği kısımlar asılsızdır. Gazete haberine ilişkin gerekli tüm yasal girişimler başlatılacaktır. İlgili resmi merciler nezdinde haklılığımızı belgeler ile kanıtlayabilecek durumdayız. “


19 Eylül 2010. 10:26
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x