Çeltik Çalıştayı ve Tarla Günü Yapılacak


T.C.Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü(Edirne)tarafından “Çeltik Çalıştayı ve Tarla Günü”düzenlendi.

 

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Bitki Islahçıları  Alt Birliği  tarafından 13-14 Eylül 2012 Tarihlerinde çeltik araştırmaları, tarımı, sanayi, ekonomisi  v.b konuların    mevcut durumunun   gözden  geçirilerek   daha  iyi duruma  getirilmesi için yapılması   gerekli  çalışmaların  belirleneceği  ve yeni çeltik çeşitleri ile diğer araştırmaların da tanıtılacağı Çeltik  Çalıştayı ve Tarla Günü geniş bir katılımla gerçekleştiriliyor.

 

Çalıştayda Türkiye’den  konu  ile  ilgili  tarafların (araştırıcı, sanayici, pazarlamamacı, üretici v.b) yanı  sıra Amerika, Rusya, Avusturalya, İtalya  ve Kore’den  konuşmacılar  ülkelerinde  çeltik  üretim  teknolojileri, araştırmaları, sanayi, ekonomisi v.b  konularda  sunuların yapılacağı Enstitü Müdürü Dr.Necmi Beşer tarafından açıklandı.

 

Not. Sponsorluk; Platin 5000 TL, Altın 3000 TL, Gümüş 2000 TL, Bronz 1000 TL Sponsorluk ve, katılacak   kişi  sayısı  ve konaklama  ihtiyacı için  en geç 31- ağustos 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar aşağıdaki kişilere bilgi verilmesi gerekmektedir.

 

 ENSTİTÜNÜN TARİHÇESİ

 

Enstitü  1924 yılında özel idareye bağlı olarak fidanlık ismiyle kurulmuş, 1945 yılında Bakanlığa bağlanmıştır. 1949 yılında Deneme İstasyonu Müdürlüğü kurulmuştur. 25 Aralık 1969 yılında Zirai Araştırma Enstitüsü olan kuruluş , 1 Mayıs 1987 tarihinden itibaren de Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü adıyla Havza Araştırma Enstitüsü olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

DİĞER HABERLER
31000 Yıllık Tohum Canlandırıldı

 

Enstitü bölgenin tarımsal özellikleri dikkate alınarak, belirlenmiş ürün veya ürün gruplarınca bölgeye yönelik araştırmalar yapmakta, özellik arz eden konularda ülke geneli seviyesinde proje merkezi görevlerini yürütmektedir.

 

Özellikle Trakya’da ana ürün olarak ekimi yapılan ayçiçeği, çeltik, buğday ve arpa bitkilerinde ıslah ve adaptasyon çalışmaları ile bölge koşullarına uygun yüksek verimli ve kaliteli çeşitler geliştirmek, bu çeşitlerin gerekli yetiştirme tekniği çalışmalarını yürütmek, ana ürünlerin yanında, bölge için uygun diğer alternatif bitkileri tespit etmek, enstitüce geliştirilen, bölgeye uyum sağlayan ve birim alandan daha fazla gelir getiren bitkilerin çiftçilerce ekimini sağlayarak, bölge çiftçilerinin gelir düzeylerini arttırmak için yoğun olarak çalışmaktadır. Ayrıca 1987 yılından itibaren bitki hastalıkları ve zararlıları yönünden kendisine verilen Marmara-Trakya Bölgesinin Tarla Bitkilerinde Zirai Mücadele Araştırma çalışmalarını da yürütmektedir.

 


25 Temmuz 2012. 19:12
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x