Çinekop, kırmızı eti solladı


611x395_cinekop_50e587eb45915

 

 

 

Güney Marmara’da son dönemde artan balık fiyatları tezgahlarda tüketiciye yansırken kilogram fiyatı 50 liraya çıkan çinekop, kırmızı eti geçti.
Hava sıcaklıklarının son günlerde artması denizlerde balıkların daha derinlere inmesine yol açtı. Denizlerden çıkarılan balığın bu nedenle azalması da tezgahlara yansıdı.

Bursa’da hafta sonunda kurulan semt pazarlarında çinekopun kilogramı 50 liradan satışa sunuldu. Tüketiciler, pahalı olduğu için çinekoptan vazgeçerek fiyatlarını daha uygun buldukları diğer balıkları tercih etti.

Merkez Nilüfer ilçesindeki Beşevler Pazarı’nda tezgah açan balıkçı Ömer Kocaman, denizlerden çıkarılan balık miktarının son dönemde az olduğunu söyledi.

Balık fiyatlarının yükselmesindeki en büyük etkenin hava sıcaklıklarının artması olduğunu vurgulayan Kocaman, “Fiyatlardaki artış satışlarımıza da yansıdı. İster istemez etkiliyor. Çipura ve levreğin kilogramı 25, istavritin kilogramı 15-20 lira. Çinekopun fiyatı geçen ay 25 liraydı, şu anda 50 lira” diye konuştu.


DİĞER HABERLER
"Deli Dana" Brezilya'dan Et İhracatını Durdurdu
6 Mart 2016. 18:39
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x