Ekim Alanının Daraldığı Alanlarda Buğday Verimi Arttı


1012825_10151603815026553_1765795488_n

 
Türkiye genelinde 2013’te temel tarım ürünlerinden buğdayın ekim alanı önceki yıla göre yüzde 4 azalmasına rağmen, elde edilen ürün yüzde 9 arttı.

 
Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) verilerine göre, 2013’te 7 milyon 329 bin 565 hektarlık alanda 22 milyon 50 bin ton buğday üretildi. 2012’de ise üretim 7 milyon 529 bin 639 hektarlık alanda 20 milyon 100 bin ton olarak gerçekleşti. 2013’teki buğday ekim alanı, önceki yıla göre yüzde 4 azalmasına rağmen, üretim yüzde 9 arttı. 2013’te bir dönümlük araziden 301 kilogram, 2012’de ise 267 kilogram buğday elde edildi.

 
TMO, geçen yıl üretimin yüzde 9’unu oluşturan 1 milyon 985 bin 645 ton buğday satın aldı.


DİĞER HABERLER
Kantinlere “Okul Gıdası” logosu
10 Şubat 2014. 18:49
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x