Et ve Süt Kurumu 1. Kasaplar Arası Mesleki Bilgi Yarışması Düzenlendi
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Kasaplar Arası Mesleki Bilgi Yarışması Düzenledi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen yarışma Et ve Süt Kurumu Adana, Ağrı, Bingöl, Erzurum, Diyarbakır, Sakarya, Sincan ve Yozgat Kombina Müdürlüklerinde görevli kasaplar arasında yapıldı.
İnsan Kaynakları ve Yönetimi Geliştirme Daire Başkanlığınca Sincan Kombina Müdürlüğünde organize edilen yarışmaya, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, kurum çalışanları ve aileleri katıldı.
İki bölümden oluşan yarışmanın birinci bölümünde kasaplar kesim ve parçalama becerilerini sergiledi. İkinci bölümde ise yarışmacıların mesleki, genel kültür, iş sağlığı ve güvenliği konularındaki bilgileri ölçüldü.
Her kombinanın üç kişilik ekiple temsil edildiği Kasaplar Arası Mesleki Bilgi Yarışmasında birinciliği Sakarya’dan Murat Karaaslan, Ramazan Uyanık ve Selami Şahin 47 puanla kazanırken, ikinciliği Sincan ekibinden Haydar Özdemir, Ziya Karabulut ve Halit Dadalı 46 puanla, üçüncülüğü ise Erzurum Kombinasından Murat Sarıca, Tahir Kavasoğlu, Binali Aydın 44 puanla kazandı.
Dereceye giren yarışmacıların ödüllerini Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu verdi.
Yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını ifade eden Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Yönetim Geliştirme Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Çalık yaptığı açıklamada, kurum olarak sosyal ve kültürel etkinlikleri önemsediklerini, çalışanların verimlilik ve motivasyonlarına katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.