Giresun’da tereyağı denetimleri gerçekleştirildi


Gıda güvenliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketici sağlığının korunması ve haksız rekabetin engellenmesi amacıyla, Giresun Merkez ve tüm İlçelerinde eşzamanlı olarak tereyağı numune bazlı denetimi gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri verdi:

“Özellikle etiketi olmayan tereyağları köy tereyağı algısı oluşturularak satılabildiğinden bunun önlenmesine yönelik olarak, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz gıda kontrol görevlileri tarafından iki gün süren yoğun bir çalışma neticesinde 177 işyeri denetlenmiştir. 

Denetimlerde 133 adet tereyağı numunesi alınmış olup, bitkisel yağ ve nişasta içerip içermedikleri yönünde analizlerinin yapılması için Gıda Kontrol Laboratuvarına gönderilmiştir. Laboratuvar tetkik sonuçları uygunsuz çıkan ürünler olursa, ilgili işletmelere 5996 sayılı kanun gereğince cezai yaptırım uygulanacaktır. 

Market, bakkal, şarküteri vb. işyerleri ile pazar yerlerinde satışa sunulan tereyağlarının etiketli olarak ve uygun muhafaza koşullarında satılması gerekmektedir. Tüketicilerin, üzerinde etiket bilgileri ve nerede üretildiği belli olmayan tereyağlarını kesinlikle almamaları ve etiketsiz ürün satan işyerlerini Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattına0501 174 0 174 numaralı WhatsApp İhbar Hattına  veya  İl/İlçe Müdürlüklerimize bildirmeleri gerekmektedir. 

İlimizde tüketicinin korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması için rutin denetimlerin yanı sıra ürün bazlı denetimlerimizde yıl boyunca diğer ürün gruplarında da titizlik ve hassasiyetle devam edecektir” dedi.

Diğer Haberler:
Kurbanlık Hayvan Nakillerinde Uyulması Gereken Kurallar

Yazan - 12 Mart 2020. Kategori MANŞET, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x