Halk sağlığı, en üst düzeyde korunacak….


unnamed-22

 

 

Gıdada,üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığı, en üst düzeyde korunacak….

 

7 il, Zonguldak,Tokat, Rize, Sinop, Bartın,Çorum ve Samsun illerinden “Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi”ne katılanlara, sertifikaları törenle verildi…..

 

Halim UTLU

Çorum,Tokat, Rize, Sinop, Bartın ve Zonguldak illerinin katılımı ile Samsun’un koordinatörlüğünde, 03-07 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi” tamamlanarak, eğitime katılanlara sertifikaları,yapılan kapanış töreni ile verildi.

5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında kontrol görevlisi eğitimi düzenleme uygulaması gereği; Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, 03-07 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi” 7 Ekim 2016 tarihinde tamamlandı.

Zonguldak,Tokat, Rize, Sinop, Bartın,Çorum ve Samsun katıldı

7 il, Zonguldak,Tokat, Rize, Sinop, Bartın,Çorum ve Samsun illerinden eğitime katılanların sertifikaları, eğitimin düzenlendiği Samsun Atakum Grand Amisos Otel’de, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail KIRMACI, İl Müdür Yardımcısı Resul KARAKUŞ, Gıda ve Şube Müdürü Semra GÜLTEN, diğer şube müdürleri ve personelin de katılımıyla, törenle teslim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu’nun, büyük sorumluluklar yüklediğini, dolayısı ile bu eğitim alan sorumlu elemanları, zorlu bir görev beklediğini anlatan  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail KIRMACI,

unnamed

Gıda kontrolleri, hem tüketici hem de üretici açısından çok önemli

“Gıda kontrolleri, hem tüketici hem de üretici açısından büyük önem arz etmekte ve halk sağlığı ve ekonomik boyutu açısından, giderek daha da artan bir konu haline gelmiştir. Hatta, 5996 Sayılı Kanunla beraber, tüketiciler de 174 Alo Gıda Hattı ile bir nevi gıda kontrollerinin içinde yer almaya başlamıştır. Bu da bizler için memnun edici bir durumdur. “dedi.İl Müdürü KIRMACI,sözlerini şöyle tamamladı;

 

Çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği

“Gıda kontrol görevlisinin temel amacı, 5996 Kanun ve buna bağlı yönetmelikler çerçevesinde, çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği kapsamında, birincil üretim dahil olmak üzere gıda, yem ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi, gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzının sağlanması, üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesi, gıda sanayinin gelişmesi, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak, bunların güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanmasıdır.

Kontrol Görevlisi sertifikası verildi

Düzenlemiş olduğumuz bu bir haftalık kontrol görevlisi eğitimine, katılan ve başarıyla tamamlayan tüm kontrol görevlisi arkadaşlarıma, bundan sonraki çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından, Çorum,Tokat, Rize, Sinop, Bartın,Zonguldak ve Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden eğitime katılan toplam 86 personele, düzenlenen tören ile “Kontrol Görevlisi” sertifikaları takdim edildi.


Yazan - 10 Ekim 2016. Kategori MANŞET, GIDA, SAĞLIK, Uncategorized. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x