Hayvancılık ve Et Üretiminde Hayvan Refahı Çalıştayı
İZMİR GRUBU 06-08 MAYIS 2014 TARİHLERİNDE ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN “ HAYVANCILIK VE ET ÜRETİMİNDE HAYVAN REFAHI BÖLGESEL ÇALIŞTAYI ” NDA İDİ
06-08 Mayıs 2014 tarihleri arasında VHSD ( Veteriner Halk Sağlığı ve Toplumsal Çalışmalar Derneği ), FAO, TİKA, RSPCA ‘nın işbirliğinde “Hayvancılık ve Et Üretiminde Hayvan Refahı ” konulu bölgesel çalıştayı Ankara’da Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın UTEM ( Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi )’de gerçekleştirildi.
Çalıştaya yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda meslek mensubu ile Türkiye’den Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcisi meslek mensupları katıldı.İzmir’den Veteriner Hekimler Odası Veteriner Halk Sağlığı Çalışma Grubu Sekreterya Görevlisi Veteriner Hekim Adnan Serpen ve Pınar Et ve Entegre Grubundan Veteriner Hekim Ali Ceylan ve beraberindeki meslek mensuplarıyla birlikte toplam beş kişi, yurt dışından Azerbeycan, Kırgızistan, Kazakistan ve Tacikistan’dan çok sayıda katılımcı çalıştaya katıldı.
Çalıştay üç gün dolu dolu teorik ve uygulamalı olarak sürdü. Çalıştaya konuşmacı olarak; DG Sanco, European Commission Belgium’dan bir , OIE Regional Office’den , Brussels’den iki, FAO Italy ve Türkiye temsilciliklerinden birer, University of Bristol’dan iki, FVE ’yi temsilen bir, RSPCA UK’yı temsilen bir, IZSAM Teramo, Italy’den bir ve Türkiye’den Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan bir konuşmacı olarak katıldı. Birinci günü teorik konuşmaların yapıldığı çalıştayın ikinci günü Ankara dışında geçici izin ile çalışmaya başlamış bir mezbaha ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.Çalıştay merkezine dönüldüğünde ziyaret sırasında çalıştay katılımcılarının “Hayvan Refahı “ ile ilgili tespit ve gözlemleri dile getirildi ve tartışıldı. .
Çalıştay üçüncü gün katılanlara sertifikaların dağıtımı ile son buldu.