Hijyenik Gıda Üretimi Projesi ile AB Ülkelerinde İncelemeler Yapıldı


907‘’AB Mesleki Eğitim Programı Leonarda Da Vinci Hareketlilik Projeleri faaliyet alanında, 2012-2013 yılı Teklif Çağrısı kapsamında , Avrupa Birliği Bakanlığı -Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edilen ve desteklenmeye değer bulunarak  kabul edilen 2012-1-TR1-LEO02-38024 Proje Numaralı ve “Hijyenik Gıda Üretimi” İsimli proje kapsamında, ilimizde görevli Ziraat Mühendisleri, Gıda Mühendisleri,Veteriner Hekimler, işadamları ve kasaplardan oluşan 25 kişilik grup  Avrupa Birliği ülkelerinde mesleki inceleme ve çalışmalarda bulundular.
Hazırlanma, sunum ve koordinatölük aşamaları Müdürlüğümüz yetkililerince gerçekleştirilen projemizde Türkiye Kasaplar, Besiciler Et Ve Et Ürünleri Esnaf Ve Sanatkârları Federasyonu, Ankara, Kırıkkale, Çankırı İlleri Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası, Kamberoğulları Hayvancılık İnşaat İç-Dış Ticaret ve İmalat Sanayi Limited Şirketi’de Projemizde Yerel Ortak Statüsünde yer almıştır.
904Yurt dışı eğitim faaliyetleri 14-27 Nisan .2013 tarihileri arasında gerçekleşen Projemizde katılımcılarımız, AB Gıda Mevzuatı ve AB Gıda Denetim Sistemi , Yerel ve AB Mevzuatı, Mesleki örgütlenmeler, Denetim hizmetleri,ISO  22000 – Hazard Analysis Critical Control Points  (HACCP) konularında A.B. üyesi ülkelerde A.B. standartlarında  eğitim aldılar ve pratikler yaptılar.
Katılımcılarımız Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 1785 yılında kurulmuş olan Budapeşte Veteriner Fakültesinde Fakülte Dekanı Profesör Doktor Peter LACSAY eşliğinde  16 Nisan 2013 tarihinde incelemelerde bulundular. Dekan, Macaristan’daki  Veterinerlik mesleği  eğitim çalışmaları, ders müfredatı, pratik ve teorik uygulamalar hakkında geniş bilgiler verdi ve katılımcılara fakülteyi gezdirdi.
Katılımcılarımız  17.04.2013 tarihinde , Macaristan Et Araştırma Ensitüsünü ziyaret etti. Burada Enstitü Müdürü  Dr. Matyus İMRE  tarafından katılımcılarımıza yönelik ‘’Et Ürünlerinde Hijyen ve HACCP ‘’ konulu bir seminer verildi.
18.04.2013 günü ise katılımcılarımız Macaristan Kanatlı Eti Üreticileri Birliği’ni ziyaret etti Burada Birlik Başkanı Attila CSORBAİ tarafından ( AB ülkelerinde Kanatlı Yeiştiriciliğinin Dünü Bugünü ve Yarını ‘’ isimli seminer verildi.
902Katılımcılarımız gıda sektöründe kullanılan laboratuar malzemelerini üreten
BİOLAB isimli şirkete ve laboratuarlarına 19.04.2013 tarihinde mesleki ziyarette bulundular.  Ziyaret esnasında Laboratur müdürü Dr.Anita TÖZSER  katılımcılarımıza yönelik olarak ‘’HACCP ve Laboratuar Uygulamaları’’  konulu seminer verdi.
Katılımcılarımız 20-26 Nisan 2013 tarihleri arasında ise  AB ülkelerinden Avusturya, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’daki Gıda sektörlerindeki  halihazırdaki durumu yerinde inceleyip, ülkemiz gıda sektörü ile mukayeselerde bulunmak üzere teknik geziler gerçekleştirdiler.Gıda üretim işletmelerini, toptan  ve perakende gıda sektöründe faaliyette bulunan iş yerlerini gezerek mesleki incelemelerde bulundular.
Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü Recep KIRBAŞ, proje çalışması hakkında;
 Bizzat kendim  ,katılımcı statüsünde  eğitim çalışmalarına dahil oldum. Avrupa Birliği Bakanlığı -Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca  desteklenen Projemiz  vesilesi ile. AB ülkelerindeki Hijyenik Gıda Üretimi teknolojisi hakkında eğitim aldık ve  AB ülkelerindeki Gıda Sektörünün halihazırdaki durumunu yerinde görme imkanı bulduk. Projemizin katılımcılarımızın kazandıkları bilgi ve tecrübeleri  etrafındaki meslektaşları ile paylaşmaları sonrasında ilerideki süreçte, İlimiz gıda sektörü açısından da  son derece faydalı sonuçlar doğuracağı kanısındayım.dedi.

DİĞER HABERLER
AB Kendini Denetleyemiyor,O'nu Nasıl Örnek Alalım?
1 Mayıs 2013. 18:15
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x