İnsan Sağlığının Bilinmeyen Kaynağı Bıldırcın Yumurtası ve Eti


17291

 

Mutfaklarımızda pek rağbet etmediğimiz bıldırcın yumurtası ve etinin bir sağlık kaynağı olduğunu biliyor musunuz?

 

 

Nefes darlığı ve astım gibi akciğer hastalıklarına iyi gelen bıldırcın etinin bu gibi rahatsızlıkları olan kimseler tarafından tüketilmeden önce doktora danışılması gerekir. Çok faydalı ve lezzetli olan bıldırcın etinin fazla veya yanlış tüketilmesi, zararlı etkiler de açığa çıkarabilir.

 

 

Mesanede oluşan kum ve taşların düşürülmesini sağlayan bıldırcın eti, düşerken oluşan acıyı da en asgari düzeye indirgeyerek rahat bir tedavi imkanı sağlar. Alternatif tıpta en çok bu konuda yararlanılan bıldırcın eti, yeniden kum oluşmasını da engelleyici etki gösterir.

bildircin

 

Bıldırcın eti, mafsal ağrılarını; yani vücut eklemlerinde oluşabilecek pek çok ağrıya iyi gelir ve koruyucu etki gösterir. Romatizma gibi eklem ağrılarının tedavisinde de kullanılan bıldırcın eti, kemiklerin gelişiminden ziyade güçlendirilmesi konusunda kullanılır.

 

 

Halsizlik ve yorgunluk şikayetleri olan kimselerin tüketmesinde fayda olan bıldırcın eti, vücudun kuvvetlenmesini ve güç kazanmasını sağlayarak günlük yaşamda hareketlilik sağlar. Özellikle sporcuların müsakabaları öncesinde tükettiği bıldırcın eti, doğal bir güçlendiricidir.


DİĞER HABERLER
UKON Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Ahmet Hacıince oybirliği ile yeniden seçildi
25 Mart 2014. 18:38
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x