İstanbullu kasaplardan et fiyatlarına tepki


60754_521196757951680_1035203554_n

 

 
İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Şahin, “Etin ucuzlamasını biz de istiyoruz. Çünkü ne kadar ucuza alıp satarsak sürümümüz de o kadar artacak” dedi.

 
İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bilgin Şahin, etin ucuzlamasını kasaplar olarak kendilerinin de istediğini belirterek, “Ne kadar ucuza alıp satarsak sürümümüz de o kadar artacak. Daha fazla et satma imkanımız olacak. Ancak 23 lira 17 kuruşa mal ettiğim eti nakliyesi ve diğer masraflarıyla nasıl 32 liradan satacağım? Bütün bunları Bakanımıza anlatacağız” dedi.

 

 

Şahin, Bakırköy’deki İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (İSTESOB) etteki tavan fiyat uygulamasına ilişkin düzenlenen toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ette belirlediği tavan fiyatın kasapları zora soktuğunu ifade ederek, sığır satıcılarının fiyat konusunda Bakan Faruk Çelik’e verdikleri sözü tutmadıklarını öne sürdü.

 

 

İstanbul’un et tüketiminin Ankara,İzmir, Bursa ve Antalya gibi dört büyük ilin toplamından daha fazla olduğunu vurgulayan Şahin, İstanbul’un günde 500 ton et tükettiğini dile getirdi.

 

 

Türkiye’deki yıllık et tüketiminin yüzde 35’ini İstanbul’un gerçekleştirdiğini aktaran Şahin, şöyle konuştu:

“İstanbul’daki kasapların yüzde 75’i kaliteli et satmak mecburiyetindedir. O kalan yüzde 25’i de ancak varoş bölgelerde et satışı yapabilir. Bakanımıza saygı duyuyoruz. Etin ucuzlamasını biz de istiyoruz. Çünkü ne kadar ucuza alıp satarsak sürümümüz de o kadar artacak. Daha fazla et satma imkanımız olacak. Ancak Bakanımıza söz verip de sözünde durmayanlar ve buraya davet ettiğim halde gelmeyenler utansın. Sektörün kesim yapan aktörleri ortada yok. Bu toplantıya toptancısı, perakendecisi herkes gelsin isterdim. Bu odanın başkanlığını yaptığım müddetçe esnafımın hakkını aramaya devam edeceğim. Ancak bunu kanun çerçevesinde arayacağım. Bakanlığa sunmak üzere bir rapor hazırladık. 23 lira 17 kuruşa mal ettiğim eti nakliyesi ve diğer masraflarıyla nasıl 32 liradan satacağım? Bütün bunları Bakanımıza anlatacağız. Sayın Bakanımız yeni geldi. Sayın Bakanın bunda bir günahı yok, iyi niyetli bir çalışma yapıyor. Sektörü bilen kişiler olarak kendisine yardımcı olmamız lazım.”

DİĞER HABERLER
TVHB Geleneksel İftar Yemeği Gerçekleştirildi.

 

Şahin, toplantı sonunda üreticiden aldıkları etlerin faturalarını da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına fakslayacaklarını kaydetti.

 

Bakanlık tarafından belirlenen tavan fiyat uygulamasına göre, kilogram fiyatı karkas ette 23,3 lira, kıymada 32 lira, kuşbaşıda ise 34 lira olmuştu.
AA


22 Şubat 2016. 08:52
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x