Kanatlı İşletmelerinde BIOSECURITY


Kanatlı Havyan İşletmelerinde sürü sağlığının ve gıda güvenliğinin korunması amacı ile geliştirilmiş Bioseucirty (Canlı güvenliği-Biogüvenlik) uygulamaları ile ilgili öneriler aşağıda özetlenmiştir. Bu öneriler HACCP prensiplerine uygun olarak uygulanmalıdır.

A-HASTALIK ETKENLERİNİN
İŞLETMELERDEN UZAK TUTULMASI

İşletmeler ilgili veteriner hekim ile birlikte kendi işletmeleri için hastalık risk değerlendirmesi yapmalıdır. Biosecurtiy kuralları sadece hastalık anında değil sürekli olarak katı bir şekilde uygulanmalıdır.
İşletmelerin giriş ve çıkışları kontrol altına alınmalıdır. Kümesler ve yem üniteleri ziyaretçiler ile ilgili bölümde çalışmayan personel


Yazan - 23 Eylül 2010. Kategori KÜMES HAYVANCILIĞI. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Yoruma ve geri izlemeye kapalı
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x