Kanatlı Tanıtım İftar Verdi


547421_561218567258235_473925872_n

 

BEYAZ ET VE YUMURTA SEKTÖRÜ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Türk Kanatlı Sektörü, Ankara’da düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde kamu ve sosyal paydaşlarıyla bir araya geldi.

Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu (KTG), Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) ve Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) ortak düzenlediği iftar yemeğinde beyaz et ve yumurta sektöründeki firma sahipleri ve yöneticileri ile bürokrasinin önde gelen isimlerinden yaklaşık 200 kişi buluştu.

Yemeğe Tarım Bakanı Yardımcısı Kudbettin Arzu, Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü yardımcısı Mustafa Erdoğan ve Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Ülkü Karakuş da katıldı. Ayrıca Ekonomi Bakanlığı Avrupa Birliği Bakanlığı, Gıda Mühendisliği Odası Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü TAGEM , Bitkisel Yağ Sanayiciler Derneği gibi birçok kurum ve kuruluşta görevli müsteşar ve genel müdür de yemekte hazır bulundu.

 

İftar yemeğinde konuşan KTG Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aydemir, piliç etinin hem sağlıklı hem de diğer protein kaynaklarına oranla ekonomik olduğunu ifade ederek “Hayvansal protein açığının kapatılması için de piliç eti üretiminin artırılması önem taşıyor.” dedi.  Aydemir, Türkiye’nin, diğer ülkelere göre çok yeni ve gelişmiş teknolojiyle üretim yapan tesislere sahip olduğunu da belirterek  “Türkiye’de Avrupa standartlarının üzerinde bir üretim yapılıyor. Türk Kanatlı sektörü, dünyada beyaz et ve yumurta ihracatında 10. sırada. Sektör dünyada 39 milyar dolarlık bir pazara sahip ve biz Türkiye olarak bunun 1 milyar dolarlık kısmını karşılıyoruz. Önümüzdeki yıl için (2013 yılsonu itibarıyla?) hedefimiz 1,2 milyar dolar.” dedi.

DİĞER HABERLER
Büyük Zafer 96. yılında coşkuyla kutlanıyor

 

672-B-2013080514375-resim-2

561804_561218400591585_1157472275_n1094944_561218407258251_1746635374_n521902_561218397258252_1879206554_n


4 Ağustos 2013. 11:05
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x