Keskinoğlu’ndan Günlük 1 Milyon Kapasiteli Pastörize Yumurta Tesisi Hizmete Girdi


Keskinoğlu’ndan Günlük 1 Milyon Kapasiteli Pastörize Yumurta Tesisi Hizmete Girdi

 

50. yılına girmeye hazırlanan Keskinoğlu, 2012’deki yüzde 35’lik büyüme hedefi için yatırımlarını sürdürüyor.

 

Şirketin pastörize yumurta üretim tesisi ve soğuk hava deposundan oluşan 30 milyon liralık yatırımı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla açıldı. 2012 için 1 milyar lira ciro hedefleyen Keskinoğlu’nun yeni tesisleri, 15 bin metrekarelik araziye kuruldu. Tesislerde üretimin başlamasıyla Keskinoğlu’nun istihdam sağladığı kişi sayısı 4 bine yaklaştı.

 

Açılış töreninde yatırımlar hakkında bilgi veren Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, tesisler sayesinde tüketicilerin sofralarına çok daha taze ve sağlıklı besinler ulaştırabilmeyi hedeflerken, ülke ekonomisine de ciddi katkı sağladıklarını söyledi. Türkiye’yi 75 ülkede temsil etmekten büyük mutluluk ve gurur duyduklarını vurgulayan Keskinoğlu, “Bugün burada günlük 1 milyon adet yumurta kırma kapasitesine sahip pastörize yumurta tesisimiz, saatte 15,5 ton kapasiteli kontinü şoklama tesisimiz ve 10 bin ton kapasiteli piliç eti soğuk hava depomuzun açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. 49 yıldır entegre tesisleriyle faaliyet gösteren Keskinoğlu, pastörize sektöründe ilk yıl yüzde 20 pazar payı hedefliyor. Akhisar’daki 3 bin metrekarelik tesiste üretilecek pastörize yumurtalar 2, 5, 10 ve 20 litrelik aseptik dolum torbalarla ve bir aylık raf ömrüyle pazara sunulacak. Yıllık bin 200 ton pastörize yumurta üretecek olan Keskinoğlu, yüksek kapasiteli ihtiyaçlı endüstriyel kullanım alanları içinse pazara 1 tonluk aseptik dolum torbalarının yanı sıra 1 tonluk paslanmaz krom tanklarda ürün sunacak. Katkı ve koruyucu madde kullanılmadan, günlük taze kırılmış yumurtalarla üretilen ürünleriyle sektörde en uzun raf ömrünü sağlayan şirket, sarı, ak ve bütün olmak üzere üç şekilde piyasaya sunacağı yumurtaları, müşteri taleplerine göre şekerli ve tuzlu olarak üretecek.

 

Bakan Mehdi Eker de konuşmasında, Türkiye’nin 9 yıl önce 24 milyon dekar alandaki tarım üretiminden 23 milyar dolar hasıla elde ederken, bugün üretim ve verimlilikte sağlanan artışla aynı miktardaki araziden 62 milyar dolar hasıla elde eder hale geldiğini söyledi. Bakan, Türkiye’de 4,5 milyar dolarlık ciroya sahip kanatlı hayvan sektörünün, milyon civarında kişiye istihdam sağladığını ifade etti. Eker, “Desteklerle Türkiye’de kanatlı eti üretimi, 700 bin tondan 1,6 milyon tona ulaşmış durumda; yani son 9 yıl içerisinde yüzde 120’lik bir artış söz konusu.” şeklinde konuştu. Yumurtada da benzer bir gelişim kaydedildiğini aktaran Eker, şu bilgileri verdi: “BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 2009 verilerine göre Türkiye, tavuk eti ve yumurta üretiminde 11. sırada. Aslında şu anda bizim hesaplarımıza göre daha iyi düzeye gelmiş durumda, AB ülkeleri arasında ikinci sırada. Kanatlı eti ve sakatat ihracatımız 9 sene önce 20 bin ton civarındaydı, 2011 yılında 247 bin ton oldu. Yumurta ihracatımız 9 sene önce sadece 32 milyon taneydi, 2011’de 3,8 milyar yumurta ihracatı gerçekleştirdik ki burada da çok ciddi bir artış var.” Zaman


Yazan - 8 Ekim 2012. Kategori Uncategorized. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x