Milli Şefler ve Şanlıurfa’lı Ustalar Mutfakta Buluştu
Türkiye’nin milli şefleri Leziz mutfağıyla UNESCO Gastronomi Şehri adayı olan Şanlıurfa’da, yörenin ustalarıyla birlikte yemek yaptı. Şanlıurfa’nın UNESCO Gastronomi Şehri adaylığı kapsamında gerçekleştirilen projede, Uluslararası yarışmalarda 5 madalya sahibi Milli Şef Emre Altay Erguvan ve Milli Takım Şeflerinden Evrim Karaca özgünlüğüyle bir marka olan Şanlıurfa yemeklerini kendi dokunuşlarıyla yeniden yorumlayarak sundu.
Şefler dünyanın en eski mutfağına sahip olan Şanlıurfa’nın soğanlı kebap, şıllık tatlısı gibi lezzetlerini Şanlıurfalı ustalarla birlikte basın mensuplarına hazırladı. Şefler bir yandan yöreye özgü endemik bitkilerle yemek hazırlarken, diğer yandan basın mensuplarıyla yemeklerin hazırlanmasıyla ilgili püf noktalarını paylaştı. Ardından bin bir özenle sunulan yemekler, basın mensuplarına tattırıldı.
Mutfak müzesinin otantik atmosferinde gerçekleşen organizasyon Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve basın mensuplarının katıldığı akşam yemeği ile devam etti. Organizasyona katılan Şanlıurfa valisi ve belediye başkanı ilin gelişmesi ve geleceği için UNESCO Gastronomi Şehirleri adaylığı konusunda iddialı olduklarını söylediler.