Öğrenciler Not İçin Okul Yerine Lokanta Müşterilerine Hünerlerini Gösterdiler


Öğrenciler Not İçin Okul Yerine Lokanta Müşterilerine Hünerlerini Gösterdiler

 

AYDIN ÖZPELİT (BOLU BÜROSU)

 

Bolu’nun Mudurnu İlçesi Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencileri, yöresel lezzetler için yarıştı.

 

Öğrenciler Mudurnu ilçesi Yarışkaşı Konağı’nda, öğle yemeği için oluşturulan menüdeki yemekleri hazırlamaya başladı.     Saat 12.30’da Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Akademik Kadrosu ve bölüm öğrencilerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik gruba yemek servisi başladı.

 

Bölümden sorumlu Öğretim Görevlisi Serkan Şengül, her hafta Mudurnu ve yöresinde farklı bir konakta, farklı yörelere ait yemeklerin, öğrenciler tarafından yapılarak servis edilmesinin ardından, yemek sonrasında, akademik kadrodaki jüri üyelerinin puanlama vererek, öğrencilerin ders notlarının belirleneceğini ifade etti.

 

Öğretim Görevlisi Serkan Şengül yaptığı açıklamada,

“Bu hafta ilk olarak Marmara Bölgesi yemekleri ile uygulamalı dersimize başladık. Marmara Bölgesinden hünkâr tarhana çorbası, ivraz usulü kabak, tarator ve sosu, inegöl köfte, bulgur pilavı, piyaz, erik hoşafı ve kabak tatlısından oluşan menüyü hazırlayan 4 öğrencimize not verilecek” dedi.

 

Uygulamalı dersten geçer not almak isteyen öğrenciler birbirleriyle yarıştı. Jüri üyelerinin kararıyla öğrencilerin alacağı notlar belirlendi.

DİĞER HABERLER
Yeşil Hafta endişeli başladı

9 Kasım 2012. 11:27
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x