Pendik Veteriner Enstitüsü kapanıyor mu?


is-22-veter1

 

Pendik Veteriner Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilen, “Hekimlik Tarihinde Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü’nün Yeri ve Önemi” konulu konferansta konuşan Enstitü Müdürü Ufuk Dinler, bir asırlık kurumun kapatılmayla karşı karşıya olduğunu söyledi.

 

Kapatılacağız kaygısı taşıyoruz

 

Eski Pendik Veteriner Enstitüsü müdürü ve Dergimiz yazarı Dr.Kaya Demirözü plaketini alırken

Eski Pendik Veteriner Enstitüsü müdürü ve Dergimiz yazarı Dr.Kaya Demirözü plaketini alırken

Konferansın Konuşmacısı Pendik Veteriner eski müdürlerinden Dr. Kaya Demirözü idi. Programa Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek, Pendik Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, MHP Pendik Belediye Başkan Adayı İbrahim Coşkun, CHP’li belediye meclis üyesi Tarık Balyalı, Kültür Müdürü Metin Tavukçu, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum yetkilileri ve kurum çalışanları katıldı.

Kürsüye gelen Pendik Veteriner Müdürü Ufuk Dinler, konuşmasının tamamını 1 asırlık kurumun kapatılacak olması gerçeğine ayırdı. Dinler, “Bu tür kurumlar kolay kazanılmıyor, bu niyette olanların kararlarını birkez daha gözden geçirmeleri gerekiyor.
Pendik Veteriner Enstitüsü değil Türkiye’de Dünya’da önemli buluşlara imza atmış ve atmaya devam etmekte. Pendik’teki bu alanın yeşilinin korunması bile başlı başına büyük bir başarı olarak görülebilir. Yetkililere sesleniyorum; 1 asırlık kurumumuz el değiştirecek, kapatılacak kaygısı bizde çok yüksek. Bu kaygımızı giderecek bir formül üretilirse çok memnun oluruz.” dedi.

DİĞER HABERLER
Pandemide işten ayrılanların büyük bir kısmı kadın

is-22-veter6

 

 

Tunç, “Kapatılıp kapatılması sizin elinizde.”

is-22-veter3

Programda, Pendik Kaymakamı Osman Tunç’ta bir konuşma yaptı. Kaymakam Tunç, “Pendik Veteriner Müdürlüğü 1914’te kurulan çok eski bir kurum. Zamanla önemli işlere imza atmış. Aynı başarıları bugünde kazanabilir. Müdür beyin kaygılarını anlıyorum. Ancak kaygılanmanıza gerek yok. Bu kurumun ayakta kalıp kalmaması, kapatılıp kapatılmaması tamamen sizin ve sizlerin elinde.” ifadesinde bulundu.

 

Konuşmacı Dr.Kaya Demirözü kürsüye gelerek kurumun tarihçesi ve işlevleri hakkında sunum eşliğinde davetlileri bilgilendirdi. Kaymakam Osman Tunç, konuşmacı Dr.Kaya Demirözü’ne bir plaket taktim etti.

 

Veteriner Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce düzenlenen resim sergisinin açılışı da yapılan program, kokteylle son buldu.

Kaynak:Pendik Duyuru

 

Değerli Meslektaşlarımız,

 
Özellikle dünyada ve ülkemizde 1980 sonrası başlayan KÜRESELLEŞME POLİTİKALARI sonucunda önce Veteriner İşler Genel Müdürlüğümüz kaybettik,daha sonrada mesleğimizin can damarı olan bilgi akışı sağlayan çok sayıda kuruluşu teker teker kaybettik,şimdi de tarihi bir kuruluşumuz olan Pendik Veteriner Araştırma enstitümüz’ü aşağıda ki mailde yer alan haberden kapatılmak üzere olduğunu öğreniyoruz,dolayısıyla bu güzide kuruluşumuzu kaybetmek ve tarihin derinliklerine gömmek üzereyiz .
Yıllardır grupta yapılan tartışmalara baktığımızda hep hasta tedavileri,veteriner hekimlerin yetkileri v.s maddi çıkarlarımızı düşündük fakat verdiğimiz hizmet tartışılmadığı gibi özellikle dünyada II.Dünya Savaşı sonrası dünyada mesleğimizde meydana gelen değişime bağlı olarak ülkemizde başta veteriner fakültelerimiz olmak üzere, genel olarak öncelikli olarak istihdam edildiğimiz Tarım Bakanlığı bünyesinde bulunan kuruluşlarımızda ciddi anlamda herhangi bir çağdaş düzenlemeye gidilememesi/gidilmemesi nedeniyle bugünlere gelindiğini düşünüyoruz. Özellikle Tarım Bakanlığının yıllardır siyasetin arka bahçesi haline gelmesi neticesinde liyakatlı meslek mensuplarının Veteriner Kuruluşlarında istihdam edilmemesi,bu tip personelin istihdamı için cazip şartların oluşturulmaması, mesleğimizin dünya çapında bilimsel çalışma,hizmet ve üretim yapamaz hale gelmesi sonucunda oluşan olumsuz birikimler bugünkü kötü tablonun/tabloların yaşanmasında en önemli etken olduğunu düşünüyoruz. Kuruluşlarda, başta sayıları yağmur gibi artan fakülteler olmak üzere çeşitli bakanlık kuruluşlarında liyakatsız meslek mensubu istihdamı ve fakültelerdeki veteriner hekimliği eğitimi ile doğrudan ilişkilidir. Kaliteli eğitim veremezseniz/vermezseniz, mezun ettiğiniz Veteriner Hekim, Bakan,Genel Müdür v.s olsa dahi hiç bir başarı gösteremeyeceği gibi mesleki haklarını ve politikalarını da korumayacaktır. Bugün yaşanan kötü tablonun arkasında ne yazık ki bugüne kadar yaşanan kötü gidişatın neden olduğu yadsınamaz. Bu yozlaşma ve çöküş tedbir alınmazsa ileride steteskop ile hizmet verdiğimiz klinik sahasına da yansıyacaktır.

DİĞER HABERLER
Et ve Süt Kurumu,büyükbaş hayvan alım fiyatını 16.50 TL/Kg’a çıkardı!...

 
Bu kötü gidişat karşısında başta TVHB olmak üzere bağlı meslek odalarımız ile çeşitli meslek örgütlerimiz yanlışlıkları,kötü gidişatı eleştirmedikleri gibi,yapılan münferit eleştirilere cevap ve çözüm olacak şekilde ciddi meslek politikaları oluşturmadıkları/oluşturamadıkları gibi adeta kötü gidişata alkış tutarcasına birbirlerine,fakültelerimize ve bakanlığın ilgili makamlarına methiye düzenlercesine iltifatta yarışmışlardır. Artık takke düştü kel göründü,dünyanın fersah fersah gerisindeyiz,örneğin:fakültelerimizde uluslararası standartlarda bir Veteriner Halk Sağlığı eğitimi bile veremiyoruz. Bundan böyle ciddi meslek politikaları oluşturma zamanı çoktan geldi ve geçiyor,yoksa atalarımız boşuna söylememiş:kendi düşen ağlamaz,zaman uyanma ve çalışma zamanı, saygılarımızla.

 

İzmir Veteriner Hekimler Odası
Veteriner Halk Sağlığı Çalışma
Grubu

 


13 Mart 2014. 08:38
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x