Resmi Gazete’de Yayınlanan “Hijyen Eğitimi”Mevzuatı İle İlgili Duyuru


Borçka-M.E.M.-ve-Borçka-Kaymakamlığı-işbirliği-ile-“DAHA-TEMİZ-DAHA-HİJYENİK-EĞİTİM-ORTAMLARI-OLUŞTURMA”-Projesi-onaylandı-1

 

HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN “HİJYEN EĞİTİMİ” mevzuatı çerçevesinde hazırlamış olduğu aşağıdaki EĞİTİM MODÜLLERİ’nin eğitimcileri kapsamında Gıda Mühendisleri, Veteriner Hekimler ve gerekli eğitmlerde ise Ziraat Mühendislerine hiç yer verilmeyip Sağlık Bilimleri Fakültesinden, Sağlık Meslek Okullarından ve Tıp Fakültelerinden mezunların eğitimci olabilecekleri belirtilmiştir.

 

Bu konuda gerekli kamuoyunun oluşturulması ve eleştirilerin bimer aracılığı ile iletilmesi (isteyenler telefon ile de genel müdürlüğü ulaşabilirler) mesleklerimizin kapsamının bilinmesi açısından önem arz etmektedir.

 

Yiyecek-İçeçek
1.Aşçı Hijyen Eğitimi
2.Et-Et Ürünleri İşlemeciliği Hijyen Eğitimi
3.Pastacı Hijyen Eğitimi
4.Otel/Motel ve Lokanta Yöneticiliği Hijyen Eğitimi
5.Servis Görevlisi (Garson) Hijyen Eğitimi
6.Şef (Yiyecek Hazırlama ve Sunum Hizmetleri) Hijyen Eğitimi

 

Gıda Teknolojisi
1.Çay Üretim-İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi
2.Gıda Kontrol Elemanı Hijyen Eğitimi
3.Hububat İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi
4.Süt İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi
5.Sebze ve Meyve İşleme Hijyen Eğitimi
6.Zeytin İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi

 

AB Veteriner Hekim Platformu 


DİĞER HABERLER
FAO: Küresel gıda fiyatları Ocak ayında yükseldi
22 Ocak 2014. 12:55
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x