Sucukta Yüzde Yüz Dopingi Kimlere Yaradı?


sucuk-kangal-2_21
Tarım Bakanlığı’nın et ürünlerinde karışımı yasaklayan tebliği, sağlıksız koşullarda üretim yapan yüzlerce firmanın kazançlarını artırırken, yüzde 100 dana etinden  sucuk üretimi yapan  firmaların da işine yaradığı iddia ediliyor.
Dana ve tavuk karışımı sucuk imalatının yasaklanması üzerine harekete geçen merdivenaltı üretim yapan firmalar bunu koz olarak kullanarak ürünlerine zam yaptıkları söyleniyor.
BAKANLIĞIN ETKİSİ BÜYÜK
Hala, karışım tebliği çıktıktan sonra da üretimlerine devam eden firmalar, bakanlığın karışımlara meydan vermediğini ifade ederek  pazarladıkları ürünlere büyük oranda zam yaparak yuzde yüz imajı vermeye başladıkları iddia ediliyor.
Yaptıkları karışık ürünlerini tüketicinin direkt muhatap olduğu lokanta  ve benzeri iş yerlerine pazarlayan merdivenaltı firmalar eskiye göre daha büyük kazanç sağlamaya başladıkları söylentileri yoğun şekilde yayılıyor.
TANINMIŞ MARKALAR LEZZET DEĞİŞİKLİĞİ YAPAMIYORLAR
Ülkemizin tanınmış köfte dükkanları lezzetlerini değişikliğe uğratmamak için karışım kullandıkları iddia ediliyor.Örneğin tanınmış markalar köftelerdeki elastikiyeti sağlamak için tavuk taşlığını yıllardır kırmızı ete kattılar.Yeni çıkan karışımı yasaklayan tebliğden sonra da bu lezzetin değişmesini istemedikleri için aynı uygulamayı tatbik ettikleri lezzet uzmanları tarafından iddia edilmektedir.
Kırmızı ete tavuk karışımı uygulayan firmalarda yeni pazarlama stratejilerinde karışım olmadığını söylerek ürünlerine zam yaptıkları söylentileri hakim.
KIRMIZI ETÇİLER DE KAZANÇLARINI KATLADILAR
Sultan Et yanı sıra Et Üreticileri Birliği’nin(ETBİR) de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Bılıkçı, 5 Mart’tan itibaren Türk Gıda Kodeksi’nde yapılan değişikle et ürünlerinde karışımın yasaklanmasını çok olumlu karşıladıklarını söyledi. Bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na teşekkür eden Bılıkçı, Sultan Et olarak zaten 10 yıldır fermente sucuk üretimi gerçekleştirdiklerini bildirdi. Sadece bu üretim için 4 milyon euro tutarında klimatik oda yatırım yaptıkları bilgisini veren Mustafa Bılıkçı, “Türkiye’de ısıl işlem görmüş sucuk genelde 2-3 günde üretilirken, biz 6 günde üretim yapıyoruz” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Kemal Okan’ın Acı Günü
8 Mayıs 2013. 11:51
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x