Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Nisan 2014


 1001772_565488900156174_1106975227_n

 

 

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında bir önceki aya göre %0,8 azaldı

 

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %2,1 artış, inek peyniri üretimi %1,6 azalış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %2,2 artış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Nisan ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre %0,1 azalış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre %0,3 artış gösterdi.

 

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü, Nisan 2014

1

Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8,3 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 azalış, inek peyniri üretimi %1,6 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %13,2 artış gösterdi.

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; yoğurt üretimi 2014 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,6 artış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre %4,8 artış gösterdi.

DİĞER HABERLER
Öğrenciler Piknikte Pişirdiler Yediler Hem de Tavukçuluk Dersi Gördüler

Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü, Nisan 2014

2

Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı %3,5, protein oranı ise %3,2 olarak tespit edildi.

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 14 Temmuz 2014’tür.


12 Haziran 2014. 12:11
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x