“Tavuğa kuşkuyla bakan herkes karamsarlığını yenmeli”


 

2
Son günlerde çeşitli yayın organlarında bilim dışı demeçler vererek doğru olmayan tavuk eti bilgileri ile halkın tepkisini çeken “Reyting Cambazları”nın haberlerini yerinde görmek ve bilgilenmek için basın çalışanları entegre tesislerde incelemelerde bulunuyorlar.
Bu konu ile ilgili olarak Hürriyet Gazetesi Marmara Bölge temsilcisi Burcu Başar, Hastavuk tesislerini gezerek gazetesi için yetkililerden bilgi aldı,

 

 

Burcu Başar’a; ziyareti ve incelemeleri sırasında Hastavuk yönetim kurulu üyesi Özgür Yılmaz ve şirket genel müdürü Şahin Aydemir eşlik etti.

 

Hastavuk tesislerinin tüm bölümlerini gezip dikkatle inceleyen Hürriyet Gazetesi Marmara Bölge temsilcisi Burcu Başar,şu bilgileri kaleme aldı:

 

3

 

“Malum tavuk deyince birçok insan gibi benimde aklımda soru işaretleri vardı. Bu sorulara cevap bulmak için Hastavuk tesislerinde, tavuğun gelişinden rafa gidene kadar olan süreci gördüm, inceledim. Ben kararsızlığımı yendim. Bütün sorularımın cevabını buldum. Umarım tavuğa kuşkuyla bakan herkes bulur”
1


DİĞER HABERLER
11 şehre at hastanesi geliyor
5 Mart 2014. 15:58
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

4 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
Turgay Ayder
10 yıl önce

Benim bildiğim tavuk doğal ortamda kendi büyüyen hayvandır. Endüstride ise piliç üretilir. Doğru ifade kullanmak gerekir, çünkü tavuğu kötüleyen yok.

Serdar Konuralp
Serdar Konuralp
10 yıl önce
Reply to  Turgay Ayder

Turgay Ayder beyin kısıtlı bilgileri sanırım yorumlarının devamına müsait değil…

Prof.Dr. Tülin AKSOY
Prof.Dr. Tülin AKSOY
10 yıl önce

Gelin anlaşalım, her ikisine de ihtiyacımız var, piliç etine de organik vb alternatif sistem ürünlerine de. Nasıl piyasada hem ortalama kalitede makul fiyatla satılan giysiler hem de bunun 5-10 katı fiyatla satılan premium (yüksek değerli) giysiler varsa, hayvansal gıdalarda da hem standart ürüne hem de yüksek değerli ürüne ihtriyacımız var. Tüm kesimlerin dünyadaki gelişmeleri de dikkate alarak konuya objektif şekilde bakması gerekiyor. Toplum doğru bilgilendirilmelidir, en önemli paydaşım tüketici/toplum olduğu ve artık günümüzde “bunlara takılmayalım” demenin mümkün olmadığı gözardı edilmemelidir. Ürünlerin arasındaki farklar doğru anlatılmalı, kontrol-sertifikasyon sistemleri daha da mükemmelleştirilmeli, özellikle premium tavukçuluk sistemlerimin kırsal kalkınma ve sürdürülebilirlik yönünden önemi… Read more »

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
4
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x