“Türk Mutfağı Efsanesi” adlı yeni kampanya…


580600_10151586716686622_1233726730_n

 

En iyi etnik festival seçilen geleneksel Washington Türk Festivali ve Washington Belediyesi tarafından resmi olarak tanınan Türk Kültürü Ayı Projesini hayata geçiren Washington Türk-Amerikan Derneği, hem gönülleri, hem de mideleri fethetti..

 

Dünyanın en zengin mutfağı  olarak bilinen  ve Ortadoğu, Orta Asya ve Balkan mutfaklarının kaynaşma noktası olarak da nitelendirilen Türk Mutfağının daha iyi tanınması için Washington Türk-Amerikan Derneği, “Türk Mutfağı Efsanesi” adlı yeni bir kültürel kampanyanın ilk bölümünü hayata geçirdi.

 

Washington  Türk Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ofisi ve Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda başlatılan programa ilgi yoğun olurken,Washington Türk-Amerikan Derneği’nin (ATA-DC) Türk Mutfağını tanıtma kampanyası lezzetli yemeklerin eşliğinde başladı. Öteden beri en iyi etnik festival seçilen geleneksel Washington Türk Festivali ve Washington Belediyesi tarafından resmi

olarak tanınan Türk Kültürü Ayı Projesini hayata geçiren Washington Türk-Amerikan Derneği, hem gönülleri, hem de mideleri fethetti..

 

Washington’da  Türk Mutfağına ilgi giderek artıyor

 

Her yıl ortalama 17 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Başkent Washington’da,yiyecek ve içecek için yapılan harcama yılda ortalama 1,7 milyar doları buluyor. Başkent olması nedeniyle, birçok etnik restorana ev sahipliği yapan Washington’da, Türk Mutfağına ilgi de giderek artıyor.Washington’un en ünlü alışveriş merkezlerinden birinde düzenlenen programa katılanlar, Amerikan tv kanalında yayınlanan Feast Delight (Ziyafet Keyfi) adlı yemek şovunun sahibi Müge Karslı’nın yemekleri eşliğinde, Türk Mutfağının lezzet efsanesine tanık oldular.

DİĞER HABERLER
“Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi:

 

Kısır ve  köfte gibi Amerika’lılara hitap eden pratik fakat lezzetli yemeklerin tadına bakıp, tarifini alma fırsatı bulan misafirler, yemekten sonra da Washington Türk-Amerikan Derneği Başkanı ve Gezici Türk Kahvesi Evi’nin kurucusu Gizem Şalcıgil-White tarafından hazırlanan Türk Kahvesi içerek fal  da baktırdılar.

 4 yıldır Türk Mutfağı profesyonelce tanıtılıyor

Gizem Şalcıgil-White ve Türk Büyükelçiliği  Kültür ve Turizm Ofisi yetkilisi Görkem Kurşunlu Karakuş, Türk kültür ve mutfağını tanıtma ve yayma amaçlı programların büyük ilgi gördüğünü ve amaçlarının bu ilgiyi en iyi şekilde değerlendirmek olduğunu ifade etti.

Taze ve  sıhhatli ürünler nedeniyle Amerikalılara alışılagelmiş mutfakların dışında farklı bir seçenek sunan, Türk Mutfağının bu yönüyle de ilgi çektiğini belirten Karslı, Türk Mutfağının sağlıklı beslenmeye özen gösteren kesim arasında giderek daha da yaygınlaşacağını söyledi.VOA News’in haberine göre,4 yıldır Türk Mutfağını profesyonel olarak tanıtma çalışmaları yürüttüğünü anlatan Müge Karslı, Washington Türk-Amerikan Derneği ile bir araya gelmeleri sayesinde, daha da geniş bir kitleye hitap edebileceklerine dikkat çekti.(Halim Utlu)


9 Mayıs 2014. 15:29
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x