Türkiye’nin ilk organik kavun hasadı başladı….


unnamed

Halim Utlu

Türkiye’de ilk defa uygulanan “Organik Kavun Tarımı Projesi” kapsamında, 4 Eylül 2014’de düzenlenen tarla günü etkinliğiyle, Çankırı Kavunu hasadına başlandı.

 

2012’de 76.920 TL, 2013’de 25.400 TL ve 2014 yılı içinde de 85.700 TL olmak üzere, toplam 188.000 TL bütçeli proje çerçevesinde, Çankırı Hasakça Köyü 15 işletmede, 205 dekar alanda organik kavun üretimi gerçekleştirildi.

Organik bağcılıkda ilk hasat 2015’de

 

Tarla gününde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır’ın verdiği bilgiye göre; bu projenin dışında, 2013 yılında merkez Alaçat Köyü’nde 58 işletmede 80 dekar alanda “Organik Bağcılık Projesi” uygulandı. 2015 yılında, ilk organik üzümler piyasaya arz edilecek.

Bayramören İlçesinde “Organik Hayvancılık Projesi”, Ilgaz İlçesinde “Organik Arıcılık Projesi”, Eldivan İlçesinde “Organik Kiraz Yetiştiriciliği Projesi” ve merkez ilçede de “Organik Çilek Yetiştiriciliği Projesi” olmak üzere, 2014 yılında Bakanlığa 4 proje sunuldu. İl Müdürü Çakır,4 projenin de  Bakanlıktan olumlu onay alacağını ifade etti.

Çiftçilere, organik sertifikaları verildi

 

Daha sonra Anka Global ve Kontrol Sertifikasyon Kuruluşu tarafından hazırlanan Organik Kavun Yetiştiriciliği Sertifikaları, Hasakça Çiftçilerine, Vali Vahdettin Özcan tarafından teslim edildi. Etkinlik ve organik kavun hasadı programına,  Vali Özcan,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Metin Karaoğlanoğlu, il müdürleri, STK temsilcileri ve Hasakça Köyü çiftçileri katıldı.

DİĞER HABERLER
Gıda Güvenliği  Panel Duyurusu  

 


5 Eylül 2014. 13:17
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x