Ulusal Kırmızı Et Konseyi’ne Yeni Başkan


Türkiye Kırmızı Et Sektörünü Temsil eden Ulusal Kırmızı Et Konseyi geçen hafta gerçekleşen Genel Kurulun ardından ilk Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

 

Ulusal Kırmızı Et Konseyinin 9 Ekim 2012 tarihinde yaptığı genel kurulda seçilen yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. 12 kişiden ve 4 alt gruptan oluşan yönetim kurulunda;  Başkanlığa Dr. Ahmet Yücesan, Başkan Vekilliğine Fazlı Yalçındağ, Muhasip Üyeliğine de Özer Türer seçildi.

 

Toplantı sonunda Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin yeni Başkanı Dr. Ahmet Yücesan şunları söyledi:

 

“Konseyimizin 23 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında kurulumuz şahsımı yönetim kurulu başkanlığına uygun görmüşlerdir. Beni yönetim kurulu başkanlığına layık gören tüm üyelerimize, şahsım ve sanayi grubundaki  firma temsilcileri adına teşekkürlerimi sunuyorum.Konseyimiz yapısı itibarıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile kırmızı et sektörü arasında bir denge çubuğu vazifesi görmektedir. Konseyimizin alt grupları içerisinde yer alan sanayici, tüketici, üretici ve kamu mensupları eşit bir şekilde temsil edilmekte olup Konseyimiz Yönetim Kurulu bu bağlamda hem tüketici hassasiyetleri hem de üretici ve sanayicilerin sorunlarını dikkate alarak politikalar üretme gayreti içerisinde olacaktır.Buna binaen sektörümüzle ilgili son dönemde alınan kararlara değinecek olursak; Kurban Bayramı öncesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu yıl için kurbanlık canlı hayvan ithal etmeme kararı, kurban pazarlarının durumu ve bugünkü fiyatlar da göz önüne alındığında çok isabetli olmuştur.Arzumuz ülkemizin kırmızı et üretiminin iç tüketimi karşılaması ve yakın gelecekte ihracata yönelik üretim yapabilir noktasına gelebilmesidir. Aynı zamanda tüketiciyi zor duruma düşürecek spekülatif hareketleri engelleme adına her zaman bakanlığın et piyasasındaki  dengeyi koruma iradesini kullanması gerektiği kanaatindeyiz.”

 

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır:

 

Sanayici Alt Grubu

Dr. Ahmet Yücesan

Mustafa Albayrak

Ömer Gökhan Tuncer

 

Üretici Alt Grubu

Cemalettin Özden

Özer Türer

Bülent Tunç

 

Kamu Alt Grubu

Dr. İbrahim Özcan

Bayram Sertkaya

Mehmet Işkın

 

Araştırma Kurumları, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Alt Grubu

Fazlı Yalçındağ

Ergün Kılıç

Erhan Akçay

Kerem Demirel Genel Sekreter

Ulusal Kırmızı Et Konseyi


Yazan - 25 Ekim 2012. Kategori HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x