Üretici, eti ucuzlatmak için market zinciri kuruyor


244079172iwyeCq_fsKırmızı et fiyatlarındaki artış, ithalat tartışmalarını yeniden gündeme getirirken; üreticiler, ucuz et tüketmenin yolunu açmak için kolları sıvadı.
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Balıkesir’de üç yerde kurduğu et marketlerini, zincir
oluşturarak ülke geneline yayma kararı aldı. Birlik, İstanbul’da da et market açmak için üç
noktada yer kiraladı. Tutması halinde zincir diğer illere de yayılacak. Bu yerlerde et, piyasadan
yüzde 25 daha ucuza satılacak. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent
Tunç, açacakları marketlerle eti aracısız tüketiciye ulaştıracaklarını söyledi. Tunç, Türkiye
genelinde 104 birliğe bağlı 120 bin üreticiyle sektörde önemli bir güç oluşturduklarını ifade etti.

 

Bülent Tunç, Türk halkının girdi maliyetleri ve aracılardan dolayı kırmızı eti pahalıya tükettiğini
söyledi. Etin üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar 4-5 el değiştirdiğini, bunun da fiyatları
artırdığını ifade eden Tunç, şöyle konuştu: “Üreticiden 16 liraya çıkan et, nihai tüketiciye varana
kadar neredeyse iki katına çıkıyor. Bugün marketlerde 30-35 liraya kıyma, 60 liraya sucuk
satılıyor. Bu duruma bakılınca et pahalı gözüküyor. Ama kıymayı 20-22 liraya, kuşbaşıyı ise 22
-25 lira arasında tüketmek mümkün.” Açacakları zincir marketler vasıtasıyla üreticiden doğrudan
tüketiciye satış noktası oluşturacaklarını vurgulayan Tunç, “Şimdilik marketlerde birliğimizin
ismini kullanacağız. Ancak ileride iyi bir markayla devam etmeyi planlıyoruz.” dedi. Bu
marketlerde her türlü et ve et ürünlerinin olacağını ve piyasadan yüzde 25 daha ucuza
satılacağını dile getiren Tunç, böylece üreticinin kendi fiyatını kendisinin de belirlemiş olacağını
kaydetti.

DİĞER HABERLER
Gelinkaya HES enerji üretimine başladı

 

Birlik Başkanı Tunç, ayrıca tüketilen etin izlenebilirliğini sağlamak için TÜBİTAK ve Yıldız Teknik
Üniversitesi ile ortak bir çalışma içerisinde olduklarını da açıkladı. Bu sistem sayesinde tüketici,
etin hangi standartta, kim tarafından nasıl kesildiği, hayvanın nasıl beslendiği, hangi yörenin
hayvanı olduğunu geriye doğru izleme imkanı bulacak.
Zaman


18 Ağustos 2013. 12:10
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
AYDOSLU
AYDOSLU
10 yıl önce

Mantığa bak e.s.k da kıyma 17.75 insanlar niye almıyor kalitesi düşükte ondan.karkas 16 değil şu an 17-18 arası ben sana bir maliyet yapayım da bu işi öğren.karkas et 17.00 lira %20 kemik payı %8 KDV ettimi 23.00 lira bunun dükkan ,eleman maaşı, elektriği ,suyu, muhasebesi vergisi kiloya 2 lira maliyet bindirir ettimi 25.00 lira.zaten kasaplarda kıyma 28-30 lira arası kim neyi pahalı satıyor.heee diyeceksin ki büyükşehirlerde bazı lüks kasap-steakhaus larda kıyma 40 lira biftek 90 lira.ben sana şunu söyleyeyim oralara giden kesim belli onlara sen bedava versen yine sana gelmez.sen satıcılığa başlıyacağına üretime başla üretimi artırmanın yollarını arayın.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
1
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x