Yumurta Tavuklarından Biyodizel Üretimi


207012_180402325340477_100001121328403_406338_1132106_n
Kemal Altıntaş
Genellikle ekonomik periyotunu yitiren yumurta tavuklarının yem olması veya semt pazarlarında satışının ardından değişik alanlarda da kullanıldığı belirlendi.

 

 

Danimarka’da yılda 2.5 milyon tavuk, 76 haftalık yumurtlama periyodundan sonra çoğu resimde görülen tankta CO2 gazıyla ötenazi edilip daha sonra kıyılarak, kürk hayvanlarına yem üreten fabrikalara teslim ediliyor.

12
Yine yumurtlama periyodunu tamamlamış olan tavukların bir bölümü ise gazla imha edilerek biyodizel üretiminde kullanılıyor. 1/4 oranında yumurtadan kesilen tavuklar ise Almanya’ya kesime gönderiliyor.


DİĞER HABERLER
Türkiye Fransa’nın üçüncü pazarı
18 Şubat 2014. 15:58
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x