64. Hükümette görev alan bakanlar


Berat Albayrak

Berat Albayrak

 
64. Hükümette görev alan bakanlarBaşbakan Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı. İşte kabinede yer alan isimler…

 

Berat Albayrak

AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, 64. hükümetin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu.

Berat Albayrak, 1978’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olan Albayrak, profesyonel yaşamına 1996 yılında başladı. New York Pace Üniversitesi, Lubin School of Business’ta yüksek lisans eğitimi alan Albayrak, Finans ve Bankacılık alanındaki doktorasını “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” üzerine hazırladığı tezle tamamladı.

Çalıştığı şirketlerde yurtiçi ve yurtdışı birçok üst düzey pozisyonda bulunan Albayrak, 2001 Türkiye ekonomik krizinde şirketinin finansman ve likidite yapısını ve 2007 yılında yaklaşık 1 milyar dolar talep ile 200 milyon dolarlık Türkiye’deki ilk holding eurobond ihraç sürecini başarıyla yönetti. Albayrak, 2008 yılında 34 katı FAVÖK değerinden Türkiye’deki en yüksek yurtdışı şirket satışını gerçekleştirirken, 2007-2008 yıllarında Türkiye’ye yaklaşık 1 milyar dolar tutarında doğrudan yabancı yatırım sağlanmasına katkıda bulundu.

2013 yılı sonunda özel sektörden ayrılan Albayrak, Sabah Gazetesi’nde yazar olarak görev almaya başladı. Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık ve Finans alanında ders veren Albayrak, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstleniyor.

Evli ve iki çocuk babası olan Bakan Albayrak, 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan Ak Parti 5. Olağan Genel Kurulu’nda MKYK üyesi seçildi.

 

 

Mevlüt Çavuşoğlu

 

 

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 64. hükümetin bakanlar kurulunda Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi.

Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968’de Alanya’da doğdu. Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitiren Çavuşoğlu, ABD Long Island Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çavuşoğlu, 1993’te AÜ’de Avrupa Birliği Uzmanlığı eğitimini tamamladı.

 

 

Akif Çağatay Kılıç

 

 

AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini yapacak.

61. ve 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri ile 63. Hükümet’in Geçici Bakanlar Kurulu’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini yapan Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 64. Hükümet’te de yer aldı.

İlk kez 25 Aralık 2013’te kabineye giren Kılıç, 64. Hükümet’te de Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini sürdürecek.

Kılıç, 15 Haziran 1976’da Almanya Siegen’de doğdu. Herfordshire Üniversitesini bitiren Kılıç, Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gördü.

Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketi’nde satın alma görevlisi olarak çalışan Kılıç, 2003’ten itibaren AK Parti Genel Merkezi’nde danışmanlık, Başbakan müşavirliği ve özel kalem müdür yardımcılığı yaptı.

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Samsun’dan milletvekili seçilen Kılıç, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu üyesi oldu.

Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Kılıç, evli ve 2 çocuk babası.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşturulan 62. Hükümet’te Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Çavuşoğlu, 22’nci, 23’üncü ve 24’üncü dönemlerde Antalya milletvekili seçildi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Ocak 2013’te de partinin dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirildi.

23. dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratlar Grubu Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulunan Çavuşoğlu, 2010 yılında seçildiği Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı görevini 2 yıl sürdürdü.

DİĞER HABERLER
Hidroksi iz mineraller nekrotik enteritisin etkilerini azaltabilir

Çavuşoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından 2013’te Ukrayna Devlet Liyakat Nişanıyla ödüllendirildi.

Avrupa Birliği Bakanı, Başmüzakereci ve Müzakere Heyeti Başkanı görevlerini de yürüten Çavuşoğlu, İngilizce, Japonca ve Almanca biliyor.

Mevlüt Çavuşoğlu, evli ve bir çocuk babası.

 

 

Fatma Güldemet Sarı

 

 

Adana’nın merkez Çukurova ilçesi AK Parti teşkilatının kurucu ilçe başkanlığını yapan Fatma Güldemet Sarı, 64. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu.

1970 doğumlu olan Sarı, ilköğrenimini Adana Atatürk İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimimi ise Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamladı.

Mimar Sinan Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan Sarı, bir süre özel sektörde çalıştı.

Sarı, aktif siyaset hayatına ise 2008 yılında AK Parti Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı. Sarı, 2011 genel seçiminde Adana 7’inci sıra milletvekili adayı oldu.

Sarı, 2012-2014 yılları arasında AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu.

7 Haziran seçimlerinde Adana’dan AK Parti Milletvekili seçilen Sarı, 1 Kasım’da partisinden aday gösterilerek, yeniden milletvekili oldu.

Fatma Güldemet Sarı, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığı’nda oluşturulan 64. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirildi.

 

 

Nabi Avcı

 

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 64. hükümette kabineye seçilmesiyle, yeniden Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturdu.

Bilecik’te 1953 yılında doğan Avcı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesinde okudu. Avcı, doktorasını ise Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı.

İletişim profesörü olan Avcı, Anadolu Üniversitesinde ve İstanbul Bilgi Üniversitesinde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi. Kanal 7 televizyonunda 360 derece isimli program, Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yöneticilik yapan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığında ve Başbakanlıkta danışman olarak çalıştı.

Avcı, Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken, 2011’de AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için söz konusu görevlerinden istifa etti ve 24 Ocak 2013’te hükümet ve parti başkanlığını Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı 61. Hükümette yapılan değişiklikle, dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yerine Bakanlık görevine getirildi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu 62. Hükümette de Bakanlık görevini yürüten Avcı, Davutoğlu’nun, 1 Kasım 2015’te yapılacak seçim öncesi süreçte ülkeyi yönetmek üzere kurduğu seçim hükümetinde de (63. Hükümet) Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildi. Bakan Avcı, yeni kurulan 64. Hükümette de görev alarak yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü Bakanlık görevinde yeni bir döneme girdi.

Avcı, Bakanlığı döneminde dershanelerin özel okula dönüşümünden, merkezi ortak sınavların uygulanmaya başlanması, FATİH Projesi kapsamında EBA’nın oluşturulmasından özel okullarda okuyan öğrencilere teşvik verilmesine kadar eğitimde bir çok önemli projeye imza attı. Bakan Avcı, göreve getirildiği günden itibaren öğretmenlerin sorunlarıyla da bire bir ilgilendi. Gittiği her yerde öğretmenlerle özel toplantılar yapan Avcı, AK Parti iktidarları döneminde en fazla öğretmen ataması gerçekleştiren “Bakan” unvanını da aldı. 2003’ten bu yana atanan toplam öğretmen sayısı 510 bin 589 iken Bakan Avcı’nın göreve başladığı 25 Ocak 2013’ten bu yana atanan toplam öğretmen sayısı 143 bin 774’e ulaştı.

DİĞER HABERLER
İzmir'de Ramazan ayında yapılan at eti kesimleri

Her katıldığı toplantıda, katılımcılara kitap tavsiyesinde bulan Bakan Avcı’nın Bombacı Parmenides, Enformatik Cehalet, Görgü Kuralları, İletişim Düşüncesinin Gelişimi, Uzaktan Eğitimde Yazılı Malzeme, Düşünce ve Uygarlık Tarihi (S.Hayri Bolay ile), Ailenin İletişim Kılavuzu, Dışarıda Kalanlar / Bırakılanlar (Deniz Derman, Süheyla Kırca ile), kitapları bulunuyor. Programlarda yaptığı şakalarla katılımcıları güldüren Bakan Avcı’nın “Molla Kasım” takma adıyla kaleme aldığı mizah yazıları da var. Bakan Avcı’nın bu yazılarından bir bölümü, karikatürist Necdet Konak tarafından resimlenmiş olarak Evvel Zaman İçinde (Nehir Yayınları) adlı kitapta yayınlandı.

İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Bakan Avcı’nın çok sayıda çevirisi de bulunuyor. Bakan Avcı, Rene Guenon, Martin Lings ve Seyyid Hüseyin Nasr gibi gelenekçilerin kitaplarını Türkçeye çevirdi.

Öğretmenlik mesleğinin simgesi olduğunu ifade ettiği dolma kalemini ceketinin ön cebinden hiçbir zaman eksik etmeyen ve “Bizim rozetimiz kalemimizdir’ diyen Bakan Avcı, bakkal olan babasından kalma bir alışkanlıkla çocukluğundan beri kurşun kalemlerinin ucunu cebinden ayırmadığı çakısıyla açıyor.

Hayvanlara karşı da büyük sevgi ve merhamet besleyen Bakan Avcı’nın, soğuk kış aylarında sokakta kalan hayvanlar için Bakanlığın bahçesinde yaptırdığı küçük kulübe de yavru sokak kedilerine barınak oldu. Avcı’nın bir de “Pamuk” isminde Van kedisi bulunuyor.

 

 

Volkan Bozkır

 

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 64. hükümetin bakanlar kurulunda Avrupa Birliği Bakanlığı görevine getirildi.

Büyükelçi Volkan Bozkır, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Bozkır, Dışişleri Bakanlığında sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkâtibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde TC Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu.

Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB’den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini yürüten Bozkır, Romanya Ulusal Liyakat Madalyası sahibi.

Bozkır, 24. Dönemde TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığına ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığına seçildi.

Volkan Bozkır, 62’nci hükümette AB Bakanı ve Başmüzakereci olarak görev yaptı.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Bozkır, evli ve 2 çocuk babası.

 

 

Cevdet Yılmaz

 

 

AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 64’üncü hükümette yeniden Kalkınma Bakanlığı görevine getirildi.

Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967’de Bingöl’de doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Yılmaz, planlama uzmanlığına atandı. Devlet Planlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüten Yılmaz, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sümer Halı Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Yılmaz, Temmuz 2007’deki genel seçimlerde Bingöl’den milletvekili seçilerek Meclise girdi, 23’üncü dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı oldu.

60’ıncı Hükümette Devlet Bakanlığı yapan Cevdet Yılmaz, 24’üncü dönemde Bingöl’den tekrar milletvekili seçilerek, 61’inci hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev aldı. Yılmaz, 62’nci hükümette de Kalkınma Bakanı oldu. Yılmaz, Geçici Bakanlar Kurulu’nda Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi.

DİĞER HABERLER
Gönül Ülkü Özcan vefat etti

Yılmaz, Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı 64’üncü hükümette yeniden Kalkınma Bakanlığı görevine getirildi.

Cevdet Yılmaz’ın bakanlığı döneminde Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda “Güçlü ve Dengeli Büyüme için Yapısal Dönüşüm” başlığıyla Onuncu Kalkınma Planı kapsamında öncelikli dönüşüm programlarına ilişkin eylem planları açıklandı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babası.

 

 

Yalçın Akdoğan

 

 

Yalçın Akdoğan, AK Parti kurulduğundan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her an yanında oldu ve ona dava arkadaşlığı yaptı.

Akdoğan, 26. Dönem 64. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı oldu.

1980 darbesi öncesi muhtar olarak görev yapan Reşit Bey ile Fatma Hanım’ın çocuğu olarak 22 Eylül 1969’da Üsküdar’da dünyaya gelen Akdoğan’ın, bir ablası ve erkek kardeşi bulunuyor.

Aslıhan Akdoğan ile evlenen Yalçın Akdoğan 3 çocuk sahibi.

17 yaşında İstanbul’dan ayrılarak, üniversite hayatını Eskişehir’de sürdüren Akdoğan, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.

Siyaset bilimi doçenti ve yazar unvanlarına sahip Akdoğan, gazetecilik mesleğine 1987’de Milliyet’te staj yaparak başladı.

İç Anadolu Gazetesini çıkaran Akdoğan, Yeni Şafak ve Star gazeteleriyle çeşitli dergilerde yazarlık yaptıktan sonra Pendik Belediyesi Eğitim ve Kültür Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerini üstlendi.

Parlamentoya AK Parti Ankara milletvekili olarak ilk kez 24. Dönem’de giren Akdoğan, 25 ve 26. Dönemlerde de Mecliste yer aldı.

– “Vak’a-Nüvis” ismiyle özdeşleşti

Başbakan Yardımcılığı görevi yürüten Akdoğan, AK Parti kurulduğundan bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her an yanında oldu ve ona dava arkadaşlığı yaptı.

Kendisini “Cumhuriyet tarihinin en uzun süreli danışmanı” olarak niteleyen Akdoğan, Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde en yakın danışmanları arasındaydı ve onun beyin takımındaki isimlerin başında yer alıyordu.

Erdoğan’a danışmanlık yaptığı dönemde tüm yurt içi ve yurt dışı görüşmelerine katılarak tarihe tanıklık edip, bunları notlar haline getiren Akdoğan, bundan dolayı Osmanlı İmparatorluğunda tarihi olayları kaydetmekle görevlendirilen kişilere verilen “Vak’a-Nüvis” ismiyle özdeşleşmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002’de Başbakanlık görevini yürütürken Davos Dünya Ekonomik Forumu toplantısı için Akdoğan’dan kendisinin konuşmasını hazırlamasını istedi ve o günden itibaren Akdoğan, AK Parti bünyesinde çalışmalarına devam etti.

– Çözüm Süreci’nin aktörlerinden

Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcılığı görevini sürdürürken Çözüm Süreci’nde önemli roller üstlendi.

Kamuoyunda Hükümet’in “terör ve demokratik açılım” konusundaki politikalarını belirleyen ekipteki isimlerden biri olarak da bilinen Akdoğan, Çözüm Süreci’nin başından bugüne kadar her aşamasında aktif rol aldı.

Başbakan Yardımcısı olarak yer aldığı kabinede, Çözüm Süreci’ni yöneten Akdoğan, Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurmay ekibi içinde yer aldı.

Her platformda Çözüm Süreci’nin AK Parti olmadan asla yürümeyeceğinin altını çizen Akdoğan, sürecin garantörü olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görüyor.

Akdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi.

8 kitabı yayımlanan Akdoğan’ın ayrıca çeşitli dergi ve gazetelerde çok sayıda makalesi de bulunuyor.


24 Kasım 2015. 14:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x