Lezita’dan Türkiye’de Bir İlk: “Hayat Kurtaran Gurme Lezzetler”

Gurme Lezzetler ürün serisi, geleneksel tatları pratik hazırlama yöntemleriyle buluşturuyor

Türkiye’nin 47. büyük sanayi kuruluşu olan Abalıoğlu’nun gıda sektörüne kazandırdığı Lezita markası, inovatif bir ürün grubu olan Gurme Lezzetler serisini tüketicilerin beğenisine sundu. Geleneksel tatları pratik hazırlama yöntemleri ile buluşturan ve bu özelliğiyle Türkiye’de bir “ilk” olan Gurme Lezzetler serisinin detayları, 1 Kasım’da Ortaköy Ruby Restaurant’da düzenlenen bir lansman toplantısıyla paylaşıldı. “Hayat Kurtaran Lezzetler” mottosuyla sunulan Gurme Lezzetler serisinde; Piliç Tandır, Piliç Ciğer Kavurma, Piliç Kasap Sucuk ve İskender Soslu Piliç Döner ürünleri yer alıyor.

Lezita ileri işlenmiş ürünler grubunda %360 büyüdü

Toplantıda konuşan Abalıoğlu Grubu Gıda İş Ünitesi Genel Müdürü Mustafa Özdil, Abalıoğlu’nun yarım yüzyıla yaklaşan sanayi ve girişimcilik tecrübesini yansıttığı Lezita’nın sektörün en sevilen markaları arasında yer aldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “2006 yılında İzmir-Kemalpaşa’da, Türkiye’nin en modern ve en büyük et entegre tesisini ülkemize kazandırarak piliç eti ve ileri işlenmiş et üretimine hızlı bir başlangıç yaptık. Bu tarihten itibaren piliç eti ve ileri işlenmiş ürünler pazarında kaliteli ürünlerimizle hep ön sırada yer aldık. 2010 – 2016 yılları arasında üretim ve satış adetlerini istikrarlı bir şekilde büyütmeyi başardık. 2010 yılından 2017 yılına kadar toplamda %66’lık bir büyüme, ileri işlenmiş ürünlerde ise %360’lık bir büyüme gerçekleştirdik. Lezita olarak sektördeki ilk beş marka arasında yer alıyoruz. Pazar payımız ise %7”.

????????????????????????????????????

Türkiye’de kişi başı beyaz et tüketimi 22,5 kg

Beyaz et sektörüyle ilgili de bilgiler veren Mustafa Özdil, 2012 yılında 83 milyon ton olan dünya üretiminin 2016 yılında %7,5 büyüyerek 90 milyon tona ulaştığını, Türkiye’de ise bu 5 yıllık dönemde 1.7 milyon ton olan üretimin %22 büyüyerek 2.1 milyon tona ulaştığını söyledi. Özdil sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de ve dünyada meydana gelen sıra dışı olayları değerlendirdiğimizde her şeye rağmen istikrarlı bir büyümenin olduğunu görüyoruz. 80 milyon nüfusa sahip Türkiye’de kişi başı tüketim 22,5 kg’dir. Et tüketimi ABD’de 95 kg, Brezilya’da 75 kg, Avrupa’da 68 kg, Türkiye’de 38 kg’dır. 38 kg’ın 23 kg’ı piliç etidir.

 

Türkiye’de domuz eti tüketilmemesi ile gelen hayvansal protein açığını, dana eti ve balık fiyatlarının yüksek olması ile birlikte kapatabilecek ekonomik ve faydalı olan piliç etinde gidecek daha çok yol var.”

“Lezita’da 3 bin farklı ürün var”

Lezita Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Uzunoğlu ise Lezita’nın taze ve dondurulmuş piliç etinden şarküteri ve köfte ürünlerine, modern kaplamalı ürünlerden döner gibi geleneksel ürünlere kadar 3 bin farklı ürüne sahip olduğunu belirtti.

Toplantıda Türkiye’nin değişen yeme-içme alışkanlıklarıyla ilgili de bazı bilgiler paylaşıldı. TÜİK’in verilerine göre Türkiye’de hanehalkı tiplerinde yeni trendler olduğunu belirten Cumhur Uzunoğlu, şu bilgileri verdi: “Tek kişilik hanehalkları payı, 2006 – 2015 yılları arasında %8,3 oranında artarak, genel nüfus içinde %14,4’e yükseldi. Klasik aile yapısı ağırlığını korumakla birlikte yalnız yaşayan kişilerin sayısının önemli oranda arttığı görülüyor. Bu trend yeme-içme alışkanlıklarını da etkileyerek daha pratik hazırlanabilen ürünlerin önemini artırıyor.”

Gurme Lezzetler’in ilhamı tüketicilerden…

Lezita olarak tüketicilerin değişen beklentilerini çok iyi takip ettiklerini vurgulayan Cumhur Uzunoğlu, “Bunun en güzel örneği Gurme Lezzetler serisidir. Gurme Lezzetler’de aslında tüketicilerimizden ilham aldık. Onlara kulak vererek ve ihtiyaçlarını anlayarak bu inovatif ürünleri hazırladık. Tüketicilere Lezita’nın kendileri için ne ifade ettiğini sorduğumuzda ‘Hayatımızı kurtarıyor’ cevabını aldık. Biz de geleneksel tatları pratik hazırlama yöntemleri ile buluşturduğumuz bu yeni ürünlerimizi onların beğenisine sunduk” dedi.

Birkaç dakikada ziyafet tadında yemekler hazırlamak isteyenler için…

Cumhur Uzunoğlu, konuşmasında Gurme Lezzetler serisinde yer alan ürünlerin özelliklerini anlattı. Piliç Tandır’ın odun ateşinde özel tekniklerle pişirildiğini, Piliç Ciğer Kavurma’nın hem yemek hem meze olarak kullanılabileceğini, Piliç Kasap Sucuk’un kasap sucuğuna has yapısal özellikleri taşıdığını, çok kısa sürede ziyafet tadında yemekler hazırlamak isteyenlerin bir diğer ürün olan İskender Soslu Piliç Döner’den vazgeçemeyeceklerini söyledi. Uzunoğlu, Gurme Lezzetler’in zengin birer protein kaynağı olarak birkaç dakikada ısıtılarak pratik bir şekilde hazırlanabildiğini sözlerine ekledi.

Yemek Yazarı Elif Korkmazel’in sunuculuğunu yaptığı lansman toplantısı, ünlü şef Uğur Volkan Uysal’ın Gurme Lezzetler’den oluşan menüsünün tadımıyla sona erdi.

 

 

 

 

 

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=122553

Yazan - Kas 1 2017. Kategori GIDA, MANŞET. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |