‘Pestilci teyzenin’ 30 çeşit ürünü görenleri şaşırtıyor


 

İzmir’in Seferihisar ilçesinde “pestilci teyze” olarak anılan Gülay Kayıran, mevsimine göre hazırladığı 30 çeşit pestili pazarda ve internet üzerinden satıyor.

 

 

İZMİR – Yusuf Şahbaz

 

İlçeye bağlı Orhanlı Mahallesi’nde yaşayan Gülay Kayıran (55), aile bütçesine katkı sağlamak için hazırladığı pestili bölgedeki pazarda satıyor. İlk başta üzüm, dut ve incir pestili yapan Kayıran, bir süre sonra üretimine diğer meyveler ve bazı sebzeleri de ekledi.

 

Pazar tezgahında acı biberden mandalinaya, ıspanaktan domatese, lavantadan zencefile kadar mevsimine göre 30 çeşit pestil yapan Kayıran, ürünlerine gösterilen ilgiden memnun.

 

 

 

Pazardaki tezgahını gören çocukların kendisine “pestilci teyze” dediğini anlatan Kayıran, “Böyle anılmaktan çok memnunum. Konuştuğum çocuklara da doğal ürün tüketmelerini istiyorum. Pestili, mevsiminde olgunlaşan meyvelerden yapıyorum. Normalde pestil üzüm, kayısı, incir ve duttan yapılır ama ben çeşidi artırmak istedim.” dedi.

 

En çok mandalinalı pestil siparişi aldığını dile getiren Kayıran, oğlunun tavsiyesi üzerine ürünlerini internetten de satışa sunduğunu sözlerine ekledi.

‘Pestilci teyzenin’ 30 çeşit ürünü görenleri şaşırtıyor

 

İzmir’in Seferihisar ilçesinde “pestilci teyze” olarak anılan Gülay Kayıran, mevsimine göre hazırladığı 30 çeşit pestili pazarda ve internet üzerinden satıyor.

 

 

İZMİR – Yusuf Şahbaz

 

İlçeye bağlı Orhanlı Mahallesi’nde yaşayan Gülay Kayıran (55), aile bütçesine katkı sağlamak için hazırladığı pestili bölgedeki pazarda satıyor. İlk başta üzüm, dut ve incir pestili yapan Kayıran, bir süre sonra üretimine diğer meyveler ve bazı sebzeleri de ekledi.

 

Pazar tezgahında acı biberden mandalinaya, ıspanaktan domatese, lavantadan zencefile kadar mevsimine göre 30 çeşit pestil yapan Kayıran, ürünlerine gösterilen ilgiden memnun.

 

 

 

Pazardaki tezgahını gören çocukların kendisine “pestilci teyze” dediğini anlatan Kayıran, “Böyle anılmaktan çok memnunum. Konuştuğum çocuklara da doğal ürün tüketmelerini istiyorum. Pestili, mevsiminde olgunlaşan meyvelerden yapıyorum. Normalde pestil üzüm, kayısı, incir ve duttan yapılır ama ben çeşidi artırmak istedim.” dedi.

 

En çok mandalinalı pestil siparişi aldığını dile getiren Kayıran, oğlunun tavsiyesi üzerine ürünlerini internetten de satışa sunduğunu sözlerine ekledi.

 


Yazan - 8 Nisan 2017. Kategori MANŞET, GIDA, SAĞLIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x