Yemeklerde domuz eti ve alkol testi


523454_575281615852005_1912429193_n

 

Fransa’da iki genç girişimci, yemeklerde domuz eti veya alkol kullanılıp kullanılmadığını 10 dakikada tespit eden bir test geliştirdi.

 

Fransa’da iki genç girişimci, yemeklerde domuz eti veya alkol kullanılıp kullanılmadığını 10 dakikada tespit eden bir test geliştirdi.

 

Cezayir kökenli 25 yaşındaki Abdurrahman Chaoui ve 27 yaşındaki Vital Julien isimli iki genç tarafından geliştirilen ve kutusu 6,90 avrodan satışa sunulan test, lokantalardaki yemeklerde domuz eti veyaalkol olup olmadığını tespit ediyor.

 

Yemekte servis edilen etten küçük bir örnek alınarak, bir tüp içinde sıcak suyla çalkalandıktan sonra, icat edilen kimyasal içerikli kağıt şeride değdirilerek, ürünün içinde domuz eti veya alkol olup olmadığı anlaşılıyor.

 

Chaoui, BFM televizyon kanalına yaptığı açıklamada, testin sadece yemeğin içinde domuz eti veya alkol olup olmadığını tespit ettiğini, İslami usullere göre kesilip kesilmediği konusunda bilgi veremediğini söyledi.

 

Fransa’da çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa’da Müslümanların en fazla yaşadığı ülkelerin başında geliyor.

 

Fransa’da helal gıda pazarının cirosunun 5,5 milyar avro civarında olduğu tahmin ediliyor.


Yazan - 20 Ekim 2014. Kategori MANŞET, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x