15. TUYEM yoğun bir katılım ile gerçekleşti


Türkiye Yem Sanayicileri Birliği tarafından 1992 yılından beri gerçekleşen Uluslararası Yem Kongresi ve Yem Sergisi’nin 15’incisi 18-21 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya/Belek Kaya Palazzo Golf Resort’da yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da açılışını yaptığı 15. TUYEM, yerli ve yabancı 1000 katılımcı ile başladı. İlk oturumdan önce İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra TÜRKİYEM-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Karakuş, Bakan İbrahim Yumaklı’ya plaket verdi.

Kongrenin ikinci gününde Galip Umut Özdil ve Yavuz Koca’nın moderatörlüklerini yaptıkları iki panelde Şeref Oğuz, Bekir Taşkaldıran, Dr. Hüseyin Büyükşahin, Önder Malatlı ve Baha Abalıoğlu ile birlikte Dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve 50. yılında Türkiye Yem Sanayicileri Birliği’nin geleceği konuşuldu.

Kongrenin üçüncü gününde Prof. Dr. Gültekin Yıldız ve Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü tarafından modere edilen iki adet oturum yapıldı. Dr. Brent Babb, Iowa State University’den Dr. Dirk Maier, IMS Genel Sekreteri Dr. Hsin Huang, FEFAC Başkanı Pedro Cordero, FEFACT Genel Sekreteri Alexander Döring, Global Tarımsal Emtia Uzmanı Pedro Nonay tarafından Türkiye’de Biyogüvenlik Mevzuatı, Yapay Zeka ve Operasyonel Verimlilik, Et Sektörünün Geleceği, Yem Sanayisinde Sürdürülebilirlik, İklim Değişikliğine Yönelik AB Uygulamaları, Yem Hammaddeleri Ticaretindeki Eğilimler başlıklı sunumlar yapıldı.

DİĞER HABERLER
Gıda ve tarım sektörü dış ticareti 2022’ye nasıl başladı?

Kongrenin üçüncü günü gala yemeği ve plaket töreni ile son buldu.


22 Nisan 2024. 12:36
5 1 Oy
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x