Merhum Nurettin Gürsoy Dostları Tarafından Anıldı


Türk Tavukçuluk sektörü dendiğinden herkesin aklına insan olarak bilgisi,esprileri ve hareketleriyle Nurettin Gürsoy gelir.

 

Bu sektöre önemli hizmetleri bulunan Uzman Veteriner Hekim Nurettin Gürsoy’un adı, 1994 yılında Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü’nün Tavuk Hastalıkları Teşhis Laboratuvarı’na kuruluşun 80.Yıl Kutlamalarının etkinlikleri sırasında törenli verildi.

 

Kutllamalar  sırasında davetlilerle birlikte uzman veteriner Hekim Nurettin Gürsoy’un adının yazıldığı plaka yine törenle Tavuk Hastalıkları Teşhis Laboratuvarının giriş kapısına çakıldı.Bu günün anlam ve önemini temsil etmesi amacı ile de bir ağaç fidanı Nurettin Gürsoy tarafından bahçeye dikilmişti.Hatta bu tarihten sonra tüm laboratuvarlara Enstitüde hizmet veren uzmanların isimleri verildi.

 

Tüm bu isimler hala yerlerinde dururken,Nurettin Gürsoy’un adının verildiği Tavuk Hastalıkları Teşhis Laboratuvarında yapılan tadilat sırasında sökülmüş ve iş sona erdiği halde Gürsoy’un tabelası yerine konulmadığı görülmüştü.

 

Bu konuyu gündeme getiren dergimiz yönetimi,Pendik Veteriner Kontrol  Enstitü müdürü Dr.Muhammet Aksın ile temasa geçerek 03.Nisan.2012 tarihinde konuyu ele aldı.   Bu temaslar sırasında kendisini aradığımız Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Dr.Muhammet Aksın “Ben 8 yıldır bu görevdeyim ve böyle bir tabela ile karşılaşmadım.Fakat şimdi araştıracağım ve gereğini yerine getireceğim”demişti

DİĞER HABERLER
Yeni Yılda Ne Değişecek? H.Yalçın KÖKSAL Uzman Veteriner Hekim

 

 NURETTİN GÜRSOY ADI TEKRAR YERİNDE

 

Pendik Veteriner Araştırma  Enstitüsü’ndeki tadilatlar sırasında adına düzenlenen plaka yerinden sökülerek yerine bir kez daha takılmayan Nurettin Gürsoy’un adı, dergimiz ve merhum’un oğlu Ali Fahri Gürsoy’un girişimleri neticesinde tekrar yerini aldı.

 

Bu ülkeye ve sektörlere hizmet veren insanlara sahip çıkalım.Zira bu gibi insanlar kolay ve çabuk yetişmiyorlar.Bugün bu sektörlerden ekmek yiyorsak, bu insanların  yaptığı hizmetler neticesinde yiyoruz.Bunu bilirsek olaylara daha başka bir gözle bakarız.

 

GÜRSOY’UN DOSTLARI YEMEKTE BULUŞTULAR

 

Nurettin Gürsoy’un plaketi Pendik Veteriner Araştırma Enstitüsü “Kanatlı Hastalıkları Teşhis Laboratuvarı”na  verilmesi nedeniyle ailesi tarafından bir yemek verildi.

 

Merhum Nurettin Gürsoy’un oğlu Ali Fahri Gürsoy tarafından verilen yemeği uzmanın dostları katılarak kendisi ile ilgili hatıralarını tazelediler.

 

Bu konu ile ilgili bir konuşma yapan Merhum’un oğlu Ali Fahri Gürsoy, katılımcılara teşekkür ederek bu anlamlı günde birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

 

 

 

 

 

 

 


5 Eylül 2012. 15:48
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x