Egeli ihracat şampiyonları ödüllerini Ekonomi Bakanı Elitaş’tan alacak


 baf34d1c-4c0e-4586-b4bc-522a8c8b4a18

 

 

56 ihracat şampiyonuna ödül

 

5 milyar dolarlık teşekkür

 

Ege Bölgesi’nin 2015 yılında gerçekleştirdiği 16.5 milyar dolarlık ihracata, 5 milyar dolarlık katkı sağlayan ihracat şampiyonu 56 firma Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ödüllendirilecek. 17 Mart 2016 Perşembe günü İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek “İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni”nde ihracat şampiyonu firmalar ödüllerini Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın elinden alacak.

 

Ege İhracatçı Birlikleri “2015 İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni’nde sektörlerinde en fazla ihracat gerçekleştiren ilk üç firmaya ödül verilecek. Ödül Töreni’nde geçmiş yıllarda olduğu gibi Ege İhracatçı Birlikleri toplamında en fazla ihracat gerçekleştiren firma ve en fazla ihracat gerçekleştiren imalatçı-ihracatçı firma da ödül alacak.

 

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege İhracatçı Birlikleri’nin 2004 yılından bu yana düzenlediği “Ege İhracatçı Birlikleri İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni”nin bu yıl 12. kez düzenlendiğini, küresel kriz ortamında Türkiye’ye döviz kazandıran binlerce üyeleri arasında yıldızı daha parlayan üyelerini ödüllendirmeyi gelenek haline getirdiklerini kaydetti.

 

Buruk bir ödül töreni olacak

 

“Amacımız, 206 ülkeye yıllık 16.5 milyar doların üzerinde ihracat yapan Ege Bölgesi ihracatçılarını motive etmek, ihracatçılarımızın Türk ekonomisine, istihdamına, büyümesine verdiği katkının kamuoyunda daha net bir şekilde anlaşılmasını sağlamak” diyen Ünlütürk, “Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle buruk bir ödül töreni yapıyoruz. Türkiye’nin böyle acıları bir daha yaşamamasını diliyoruz. Bu yıl Ege İhracatçı Birlikleri’nden ödül alacak 56 firma 2015 yılında Ege İhracatçı Birlikleri’nden 5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. EİB’nin 2015 yılında kayda aldığı ihracatın yaklaşık yüzde 47’sine imza attılar. İhracat şampiyonlarımızın emeklerine bu ödüllerle teşekkür etmiş olacağız” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Türkiye Tarımsal Teknoloji Merkezine Kavuşuyor

 

Ege İhracatçı Birlikleri “İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni” Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın yanında, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin katılımı ile gerçekleştirilecek.

 

EIB2015ODULFOTO (1)

Ege İhracatçı Birlikleri’nin 2015 yılında düzenlediği “İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni”nde ihracat şampiyonlarına ödüllerini Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu vermişti.


16 Mart 2016. 10:52
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x