6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi için tarih belirlendi


İki yıldır pandemi sebebi ile gerçekleşemeyen ve sektörün en büyük buluşması olan Uluslararası Beyaz Et Kongresi (UBEK) 2023 yılında 1-5 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Altıncısı gerçekşelecek olan kongre bu kez Antalya, Titanic Deluxe Golf Belek Otel’de konuklarını ağırlayacak.

Kongre ile ilgili bilgilerin, sponsorluk başvurularının ve kayıtların yapılacağı internet sitesi de yayınladı. Ayrıca 6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi broşürüne de buradan ulaşabilirsiniz.

Kongre tarafından yapılan açıklama şöyle:


Beyaz Et Sektörünün Değerli Paydaşları ve Sevgili Dostlar,
COVID-19 pandemisi nedeni ile yaklaşık 2 yıl ara vermek zorunda kaldığımız 6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi (UBEK-6), 01-05 Mart 2023 tarihleri arasında Titanic Deluxe Golf Belek Otel Antalya’da yapacağımızı duyurmanın heyecanı içerisindeyiz. Kongremizi, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü ve Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) de 30. yıl kuruluşuyla da son derece uyumlu bir yıl olan 2023’te organize etmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
BESD-BİR olarak 2011 yılında başladığımız ve siz değerli sektör paydaşlarımız ile birlikte uluslararası platformda önemli bir marka haline getirdiğimiz Beyaz Et Kongremize bugüne kadar göstermiş olduğunuz ilgi ve destek için teşekkürü bir borç biliriz.

DİĞER HABERLER
“Bilinçsiz üretim tavuğa zarar veriyor”

Dünyada yaşanan pandemi sürecinde global ticaretin sekteye uğraması, devam eden nüfus artışı, iklim değişikliklerinin tarıma yüklediği negatif etkilere maruz kalan tüm ülkeler tarımın ve gıdaya ulaşmanın önemini daha iyi anladı. Yeni dünya düzeninde; sürdürülebilir üretim ve verimlilik, kendi kendine yeterlilik, lokal üretim ve lojistik hizmet tüm sektörler için olduğu kadar beyaz et sektörü için de en kıymetli konular haline gelmiştir. Beyaz et üreticileri olarak bizlerin proaktif bir yaklaşımla yeni normale ve onun getireceği geleceğe hazırlanmamız elzemdir. İşte bu dönemin ilk hazırlığı olarak 6. UBEK’de dünya çapında yaşanan zorlukları, çözümleri ve yeni vizyonu tartışarak kendi yol haritamızı planlayacağız.

Türkiye beyaz et üretimi 10 (2011-2021) yıl gibi kısa bir sürede 1,6 milyon tondan 2.3 milyon tona ulaşarak %39 büyümüş, ihracat da % 154 artış göstererek 248 bin tondan 632 bin tona çıkmıştır. Dünyada ise beyaz et, toplam et üretiminin %40,6’sı olan 132 milyon ton ile en çok tüketilen et türüdür. Bu veriler ışığında; beyaz et endüstrisinin, sadece Türkiye’de değil, diğer ülkelerde yaşayan insanlar için de sağlıklı, yeterli ve istikrarlı gıda teminine değerli katkılar yaptığı açıktır.
2023 yılı baharının ilk haftasında, insanlığa daha fazla katkıda bulunabilmek için sektöre fayda sağlayacak adımları birlikte atmak üzere siz değerli dostlarımızı Antalya’ya UBEK-6’ya bekliyoruz. Kongrenin gerçekleştirilmesine katkıda bulunacak ve katılım sağlayacak herkese şimdiden en derin şükranlarımızı sunarız.

DİĞER HABERLER
İlk Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü 29 Eylül 2020’de kutlanacak

Sağlıklı günler diler, sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Naci Kaplan, BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı

Necmettin Ceylan, Kongre Başkanı


11 Mayıs 2022. 11:33
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x