Yemek programlarına şefler tepkili


Şefler birliği başkanı Fahir Telli’den Aşçılığı Konu Edinen Tv Programlarına Tepki.    Şefler Birliği Başkanı ve Gloria Serenity Resort Executive Chef’i Fahir Telli’den son zamanlarda artan ve aşçılık mesleğini konu edinen televizyon programlarına tepki geldi. Mesleğin reyting uğruna feda edilemeyecek kadar değerli olduğunu düşünen Fahir Telli, meslektaşlarına şu sözler ile seslendi:

“Saygı değer meslektaşlarım çok değerli ustalarım, reyting uğruna feda edilemeyecek kadar değerli olduğuna inandığım mesleğimizin bu kadar basit ve yanlış bir şekilde tanıtılması ustalarımızın yıllarca çalışmalarının sonucunda elde ettiğimiz ve bizleri toplum önünde saygın birer sanatkar, yaratıcı ve usta haline getiren mesleğimizin yazılı olmayan etik kurallarının tamamen hiçe sayılıp meslekle uzaktan yakından hiç alakası olmayan kişiler tarafından bu şekilde kamuoyu önünde lanse edilmesini şiddetle kınıyorum.

Aşcılık sanatı toplumun geleceğini direk olarak ilgilendiren bir meslek olduğundan bu işi seçen kişilerde bunun bilincinde olmalıdı. Bu tip programlara neden tepki verilmiyor diye çok merak eden kişiler olabilir. Verilmemesinin sebebi biliniz ki ustalık ve olgunluktandır. Sözlerimi büyük üstat Necip Usta’nın sözü ile bitirmek isterim;

“Toplumların akibeti alacakları gıdalara bağlıdır.” Umarım mesleğin önemini ve ehemmiyetini anlarlar.”

DİĞER HABERLER
Okul Kantin İşletmecilerine Eğitim Verildi

16 Şubat 2012. 22:18
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x