Eker “Bakanlığa 2 Bin 600 Teknik Eleman Alacağız ”


Bakan Eker, Ocak ayında köylerde çalıştırılmak üzere  2 bin 600 tarım danışmanı  alacaklarını söyledi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır-Silvan Devlet Yolu Üniversite Köprülü Kavşağı’nın açılışına katıldı. Açılışın ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Eker, bakanlığa, ÖSYM’ye 27-31 Aralık tarihleri arasında başvuracak veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve diğer tarımla ile ilgili branşlarda 2 bin 600 kişinin alınacağını ifade ederek, bu kişilerin KPSS puanı ve tercihlerine göre belirleneceğini söyledi.

 

Bakan Eker, daha önce köylerde tarım danışmanı olarak çalıştırılmak üzere 7 bin 500 kişi aldıklarını hatırlatarak, 2 bin 600 kişinin daha alımı ile bu sayının 10 binin üzerine çıkacağını kaydetti. Ayrıca 100 kişinin de il ve ilçelerde daha çok gıda kontrol hizmetlerinde çalışacağına dikkati çeken Bakan Eker, “Veteriner hekim, ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisi ile diğer tarımla ilgili branşlarda alacağımız 2 bin 600 kişi Ocak ayında köylerde tarım danışmanı olarak göreve başlayacak. Bunların çoğunluğunu gıda mühendisleri oluşturacak. Bakanlığın sitesinde müracaatlara ilişkin ayrıntılı bilgi yer alacak. Adayların ÖSYM’ye yapacakları başvuruda Türkiye’nin hangi il, hangi ilçe, hangi köyünde görev yapacağına ilişkin bilgi de yer alacak. Puan ve tercihlerine göre yerleştirmeye tabi tutulacaklar. Başvurusu onaylanan 2 bin 600 teknik eleman köylerde tarım danışmanı statüsünde çalışacak” dedi.

DİĞER HABERLER
Tavuk çiftliklerine yeni düzenleme

 

Okul sütü ihalesi onaylandı  

 

Bakan Eker, dün gerçekleştirilen okul sütü ihalesinin onaylandığını belirterek, bugün ihaleyi kazanan firmaların bölgeler itibariyle belirlendiğini söyledi. İhalenin hayırlı olmasını dileyen Bakan Eker, “200 mililitrelik kapalı kutularda haftanın 3 günü okullarımızda okul sütü dağıtılacak. Özel okullardaki öğrenciler de bu uygulamadan istifade edecek. Okullarda süt dağıtımı sömestr tatilinden sonra ikinci dönem başlıyor” diye konuştu.


21 Aralık 2012. 20:34
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x