Giresun’da En Kaliteli Süt Yarışması


Giresun Çanakçı İlçe’sinde Sütlerde Sağım Hijyeni ve Kalitenin İyileştirilmesi Projesi Sonlandırma Etkinliği ve En Kaliteli Süt Yarışması tertiplendi.

Giresun İl Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Valilik İl Özel İdaresi finansmanı ile bu yıl uygulamaya konulan Sütlerde Sağım Hijyeni ve Kalitenin İyileştirilmesi Projesi çalışmaları kapsamında; Kaymakamlık öncülüğünde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 15 Ekim Cuma günü Çanakçı ilçesi Karabörk Beldesinde Proje Sonlandırma Etkinliği  içeriginde En Kaliteli Süt Yarışması ve Peynir Yapım Elemanı Kursu Sertifika Dağıtım Töreni düzenlendi. İlçe Kaymakamı,İl Tarım Müdürü,Garnizon Komutanı,İlçe ve Belde Belediye Başkanı,İl Genel Meclisi Üyeleri,Ziraat Odası Başkanı, İlçe Daire Amirleri,Hayvan Sağlığı Şube Müdürü,Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü,Kontrol Şube Müdürü çevre İlçe Tarım Müdürleri ve çok sayıda  kadın çiftçimizin katılımıyla gerçekleşen program belde halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve ilgili İlçe Tarım Müdürlükleri  teknik desteğiyle Çanakçı, Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde TAR-GEL Projesi kapsamında çalışan sözleşmeli bayan veteriner hekimler aracılığı ile kendilerine bağlı köylerde yürütülmekte olan bu projenin amacı; Sağlıklı ve kaliteli süt üretimi konusunda kadın çiftçilere uygulama pratiği kazandırılması ve bilinç düzeyinin artırılması olarak belirtildi.

DİĞER HABERLER
Bakteriyel Enteritiste Global Eğilimlerin Değerlendirilmesi...Dr. Kaya DEMİRÖZÜ

Proje kapsamında hedef kitle olan kadın çiftçilere; ahır ve sağım hijyeni, sütün soğutulması,muhafazası ve değerlendirilmesi, süt ineklerinde mastitis hastalığı taraması ve mücadelesi gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler verildiği açıklandı.

Programın açılış konuşmasını, proje çalışmasına aktif katılarak sağım ve ahır hijyenini en iyi uygulayan kadın çiftçi seçilen Yeter ŞÜKÜR yaptı ve bu eğitim çalışmasının kendileri için çok faydalı geçtiğini, doğru sağım teknikleri ve sağlıklı süt üretimi konusunda yeni bilgiler öğrendiklerini ifade etti. Çanakçı Ziraat Odası Başkanı Sebahattin ŞENEL konuşmasında, bu tip tarım ve hayvancılıkla ilgili etkinlikleri imkanları ölçüsünde desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

İl Tarım Müdürü Muhammet HAKYEMEZ kaliteli ve hijyenik gıda üretimi ile ilgili bu etkinliğin aynı zamanda 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü ve ertesi gününde Dünya Gıda Günü olması nedeniyle daha anlamlı  hale geldiğini ifade ederek, proje kapsamında yürütülen eğitim ve teknik çalışmaları anlattı, ayrıca  katkısı geçen herkese teşekkür etti.

Çanakçı Kaymakamı Murat EREN tarımsal ürünleri hammadde yerine işlenmiş ürün olarak pazarlamanın ekonomik faydaları ve önemine değinerek, başta İlçe Tarım Müdürü ve personeli olmak üzere katkısı geçen kişi ve kurumlar ile eğitime katılan tüm kadın çiftçilere teşekkür etti.  

DİĞER HABERLER
Vet. Hekim İLGE ÖZTAMUR’dan sevindirici haber var…   

Proje çalışmalarına katılarak başarılı olan kadın çiftçilere ve En Kaliteli Süt Yarışmasında dereceye giren çiftçilere; süt sağım makinesi, süt güğümü, yayık makinesi süt kovası, dijital termometre gibi çeşitli hediyeler verildi.

Programın son bölümünde ise Peynir Yapım Elemanı Sertifikası Dağıtım Töreni düzenlendi.  Ardından da kadın çiftçiler  tarafından hazırlanmış peynir ve diğer yöresel yiyecekler misafirlere ikram edildi.


21 Ekim 2010. 09:08
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x