Yumurta kabuğunu soymanın püf noktası


562336_281657601965977_1363536842_n
Kahvaltıda haşlanmış yumurta yemeye bayılıyorsunuz ancak kabuklarını soymak işkence gibi mi geliyor?
İşte pratik bir çözüm.

 

Yumurta haşlarken karşımıza iki sorun çıkar. Birincisi yumurtaların kaynarken çatlaması ve içlerinin çıkmasıdır. Yumurtayı soğuk suya koyup yavaş ateşte kaynatırsanız çatlama ihtimalini azaltmış olacaksınız.
Diğer bir sorun da yumurtanın kabuklarının inatla soyulmamasıdır. Kaynattığınız suya bir çay kaşığı karbonat eklerseniz kabukların daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.

 


DİĞER HABERLER
Yaş Meyve Sebze Sektörü Ortaca’da Buluştu
22 Haziran 2013. 13:09
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x