Kızamık olayları Fransa ve Romanya kaynaklı


ingiltere-de-kizamik-salgini-4590582_7928_o
Sağlık Bakanlığınca, ülkede görülen kızamık vakalarından izole edilen virüslerin “D8” diye adlandırılan, Romanya ve Fransa’da dolaşımda olan virüsle aynı özellikleri taşıdığının tespit edildiği belirtildi.

 

 
Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in “Kızamık salgını” iddialarına ilişkin yazılı soru önergesine verdiği cevaba dayandırılarak, “Kızamık hastalığının Suriyeli mültecilerin yoğun olduğu yerlerde arttığı” iddialarının yer aldığı haberler yayınlandığı anımsatıldı.

 

 
Müezzinoğlu’nun söz konusu yazılı soru önergesine verdiği cevapta da daha önce yapmış oldukları açıklamalarda da, Kızamık hastalığına ilişkin Bakanlıkça yapılan açıklamaların hepsinde de virüsün kaynağının bilimsel veriler ışığında Avrupa ülkeleri olduğunun ifade edildiği vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi:”Vakalardan izole edilen virüslerin genotipik incelemesinde “D8″ diye adlandırılan ve Romanya ve Fransa’da dolaşımda olan virüsle aynı özellikleri taşıdığı tespit edildiği belirtilmiştir. Güneydoğudaki bazı illerimizde vakaların olması o bölgede eski yıllardan beri aşısız veya eksik aşılı kişilerin nispeten daha fazla olması ile ilişkilidir. Bu kişilerin aşılarının tamamlanması amacıyla yoğun saha çalışmaları yürütülmüş ve olay büyük ölçüde kontrol altına alınmıştır.”

 


DİĞER HABERLER
İlk kaza
25 Eylül 2013. 15:41
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x