Tarım ve gıda ihracatı yüzde 5,3 arttı


tavuk-foto
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Tarım ve gıda ihracatı, bu yılın ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 artarken, ithalatı yüzde 8 azaldı” dedi
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım ve gıda ihracatının bu yılın ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 artarken, ithalatının yüzde 8 azaldığını bildirdi.
Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, tarım ve gıdada ihracatın, bu yılın 10 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1, ithalatın yüzde 3,5 arttığını ifade etti.
Söz konusu dönemde fasıllar arasında en fazla ihracatın 2,9 milyar dolarla meyve, turunçgiller, kavun ve karpuzda gerçekleştiğini belirten Bayraktar, sebze ve meyvelerden elde edilen ürünlerde 1,4 milyar dolar, hayvansal ve bitkisel yağlarda 1,2 milyar dolar, hububat, un ve pastacılık ürünlerinde 1,2 milyar dolar değerinde ihracat yapıldığına dikkati çekti.
Bayraktar, tarım ve gıdada ihracatın, genel ihracatın üzerinde arttığını vurgulayarak, “Türk çiftçisinin emekle, gece gündüz çalışmayla ürettiği ürünler dünya pazarlarında yer buldu. Ekim ayında genel ihracat yüzde 8,2 düşerken, tarım ve gıdada artış yüzde 5,3’ü buldu. Tarım ve gıdada ithalat ise ekimde yüzde 8 düştü. 12 ayda 5,3 milyar dolardan daha fazla dış ticaret fazlası veren kaç sektör var?” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler açıkladı'Önlem alınmazsa,2050'de herkes böcek yiyecek'
29 Kasım 2013. 13:09
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x