Türkmenistan rüzgarı Ankara’da…


unnamed (1)

Dünyaca ünlü Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu,45 devlet sanatçısı ve 11 Ahal Teke Atı ileçeşitli gösteriler sunmak üzere Başkent’te….

 
Rusya Başkenti Moskova’da düzenlenen son Dünya Sirk Festivali’nde birincilik ödülü alan ve Dünya çapında bir üne kavuşan, birçok ülkenin de tercihi haline gelen Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu, 45 devlet sanatçısı ve 11 Ahal Teke Atı ile birlikte, çeşitli gösteriler yapmak üzere Başkent’e geldi.

 
İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, dostluk, kardeşlik köprülerinin kurulmasının yanı sıra, ülke kültürlerinin de yakından sergilenmesine olanak sağlayacak organizasyon kapsamında, Türkmen atlarının akrobatlarla sergilediği Dünyaca ünlü gösterileri,hafta sonu Başkentlilerle buluşuyor.

 

 

Ücretsiz gösteriler,Cuma,C.tesi ve Pazar

 

 

Gösteri yaptığı ülkelerde büyük ilgi gören Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu, 3 gün boyunca toplam 5 gösteri ile Başkentlilere unutulmaz saatler yaşatacak. Moskova’da düzenlenen son Dünya Sirk Festivali’nde birincilik ödülü alan ve dünya çapında bir üne kavuşan, birçok ülkenin de tercihi haline gelen topluluk, 45 Türkmenistan devlet sanatçısı ve beraberlerinde 11 Ahal Teke Atı’nın yer aldığı gösterisini, Başkentliler için sergiliyor..

unnamed

 

13 Aralık Cuma saat 14.00, 14 Aralık Cumartesi ve Pazar saat 13.00 ve 18.00’de Ankara’da Türkmenistan rüzgarı estirecek olan topluluğun gösterileri, ücretsiz olarak izlenebilecek.

DİĞER HABERLER
“Sözleşmeli tarım ile hem çiftçilerimiz hem Türkiye kazanacak”

 

 

Cumhurbaşkanı Verdimuhammedov’un isteği

 

 

“Ankara’da Aşkabat Günleri” adı altında Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş kentlerden biri olan Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat ile dostluk ve işbirliğinin artırılması amacını taşıyan organizasyon dolayısı ile Ankara’nın 29 ayrı noktasından ASKİ Spor Salonu’nda yapılacak gösteriler için otobüs seferleri konuldu.

 

 

Bu yılın Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Türkmenistan ziyareti sırasında da gösteri yaparak, büyük beğeni toplayan ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Verdimuhammedov’un da isteğiyle muhteşem gösteriler sergileyecek olan topluluk,Ankara’ya gelerek hazırlıklara başladı.(Halim Utlu)


10 Aralık 2013. 14:01
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x